Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Нискобюджетното кино на Денков във Фейсбук





Министър-председателят Николай Денков щял да отговаря на въпроси на граждани и медии от 11:00 часа на живо на страницата на Министерския съвет във фейсбук, където можело да се задават и въпроси, включително и по време на живото излъчване.

Причината – навършват се 6 месеца от встъпването на власт на редовното правителство, пише БНР.

Естествено никой от служителите на Министерския съвет, които подготвят участието му няма да позволи да му бъдат задавани неудобни и непроверени въпроси и предварително всичко ще е уговорено до последния детайл.

„Живите“ включвания също най-вероятно ще са от „наши“ хора. Иначе участието на Денков би било пълно фиаско, защото хората не биха му задавали въпроси, а изказали истинската народна любов. За да не бъде твърде нагласено и дразнещо може да му зададат някой уж „неудобен въпрос“, на който до последния момент ще трябва да се търси „убедителен“ отговор.

Тази практика с включването на действащи министри, а в случая с премиер, започна по време на служебното правителство на Стефан Янев и продължи в следващото временно на Гълъб Донев.

От БНР ни информилат, че отново служители на Националният статистически институт се интересували какво увеличение на заплатите им е предвидено за следващата година, въпрос за ръст на възнагражденията задават и работещи в Държавна агенция „Архиви“.

Сред зададените вече въпроси на страницата на МС са и тези – докога в администрацията ще работят пенсионери, защо не се ремонтира ПАВЕЦ Чаира? Кога ще започнат истинските реформи – в здравеопазването, в образованието, в пенсионната система.

Прави се и предложение, пише БНР, ако България не бъде приета в Шенген през тази година, да отвърне на Нидерландия и Австрия чрез завеждане на колективен иск с Румъния в Съда на Европейския съюз, бил друг въпрос, който е по-скоро мнение.

Няколко били и въпросите към премиера, свързани с причините за тревожния резултат от 15-годишните ни ученици на тестовете на PISA. Денков е попитан и дали подкрепя прекратяване на огъня в Ивицата Газа, след като 13 от 15-те държави-членки на Съвета за сигурност на ООН гласуваха „за“ примирие между Хамас и Израел.

Ако Денков иска наистина да отговаря на реалните въпроси на гражданите КритичноБГ предлага следното: Журналистът Валентин Кардамски да иде в Министерския съвет и лично да му ги зададе, като предварително да предостави възможност на българите в рамките на няколко дни да ги изпращат на пощата на сайта.

Останалото е – нискобюджетно кино!

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Битовите абонати да плащат сметка за ток, дори когато няма потребление на електроенергия, искат електроразпределителните дружества. Това означава, че за необитаеми жилища също ще...

ПОЛИТИКА

Втори “наш кучи син” ще доубие надеждата за въдворяване на почтеност в България Този 9 май може да се окаже важен за политическия живот...

ВОЙНА

В редиците на бандровците цара тотална корупция! Устройствата „Старлинк“, сателитен интернет, използван от украинската армия за основни комуникации, се провалиха при началото на офанзивата...

ПОЛИТИКА

Китай остро: САЩ са пряко отговорни за войната в Украйна! Съединените щати са пряко отговорни за създаването и развитието на украинската криза до сегашното...

СЛУШАЙТЕ РАДИО