Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Дъжд и сняг от утре, Коледата – мека





Преваляванията ще започнат в четвъртък и ще продължат до събота

До края на деня времето днес ще бъде по-често облачно, но с предимно средна и висока облачност. В Източна България ще духа умерен и силен вятър от юг. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

През нощта ще има значителна средна и висока облачност. Все още без валежи. В Източна България ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури утре ще са високи за декември: от 4-5 градуса на запад до 10-11 по Черноморието и на югоизток.

Утре през деня облачността ще бъде значителна. В източната половина на страната ще духа до умерен вятър от югозапад, а в Дунавската равнина още преди обяд той ще се ориентира от запад-северозапад, но все още слаб до умерен.

Дневните температури ще бъдат в широки граници: от около 10-12 на запад и северозапад до 17 в югоизточните райони.

След обяд и привечер над северозападните и западни райони ще завали дъжд.

В Европа отново най-топлата столица ще бъде Атина с 22 градуса максимална температура. Слънчево ще бъде и в Испания и Португалия, а в Рим дори ще превали дъжд с гръмотевици. В централните и западни части ще остава по-често облачно, мъгливо, със слаби превалявания. Най-студено отново ще бъде в Москва, а у нас,

на Балканите температурите ще са високи за средата на декември.

В петък времето над цялата страна ще бъде облачно и дъждовно. Ще се усили вятърът от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Привечер и през нощта срещу събота валежите по високите полета, Предбалкана и Лудогорието ще преминават в сняг.

Най-високите температури в петък след обяд ще бъдат от около 1-2 до 7-8 градуса.

В събота валежите постепенно ще отслабват и спират. Ще бъде по-студено, с температури денем от около нула до 5 градуса.

В неделя сутрин температурите ще са от минус 5 до нула градуса, но на местата със снежна покривка, по високите полета и на североизток, при изясняване са възможни и малко по-ниски стойности. През деня облачността ще бъде незначителна, ще остава студено с температури от нула до 5 градуса.

В понеделник сутрин ще бъде студено, с отрицателни температури почти навсякъде. През деня обаче ще започне да се затопля и дневните стойности ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Повишението на температурите ще продължи и през следващата седмица и минималните често ще бъдат положителни на много места, а дневните – около и над 10 градуса.

Предварителните прогнози на моделите за дните преди Коледа очакват меко време,

без валежи и високи за декември температури над 10, а в някои дни и около 15 градуса. Все пак, по-конкретни данни очаквайте в следващите дни и началото на следващата седмица.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Битовите абонати да плащат сметка за ток, дори когато няма потребление на електроенергия, искат електроразпределителните дружества. Това означава, че за необитаеми жилища също ще...

ПОЛИТИКА

Втори “наш кучи син” ще доубие надеждата за въдворяване на почтеност в България Този 9 май може да се окаже важен за политическия живот...

ВОЙНА

В редиците на бандровците цара тотална корупция! Устройствата „Старлинк“, сателитен интернет, използван от украинската армия за основни комуникации, се провалиха при началото на офанзивата...

ПОЛИТИКА

Китай остро: САЩ са пряко отговорни за войната в Украйна! Съединените щати са пряко отговорни за създаването и развитието на украинската криза до сегашното...

СЛУШАЙТЕ РАДИО