Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Готвят големи лоши промени с пенсиите





Когато имаме държавен ресурс, е голяма отговорност как да се изразходва той, смята социалната министърка … за бандитите в Киев има за бедните пенсионери … друг път!!!

Не бих определила бюджета като разточителен. Увеличението от близо 400 млн. лева в социалната сфера е инвестиция в хората. Така лицемерничи в ефира на bTV министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Този бюджет определено е фокусиран върху благосъстоянието на хората и в този смисъл е социален. Това отговаря на визията на нашия кабинет да се инвестира в хората, за да могат те да са двигател за растеж в икономиката и да можем да станем модерна европейска страна, заяви Шалапатова.

В отговор на въпрос тя запремигва, че няма да има коледни добавки за пенсионерите. Политиката ни е вместо два пъти годишно да даваме добавки, пенсионерите да получават ежемесечно по 50 лева повече, запелтечи социалният министър.

Нашата политика е да има трайно повишаване на доходите хората от пенсия и същевременно да увеличаваме тяхната покупателна способност. Целта ни е две посоки – трайно увеличаване на пенсиите и от друга страна да активираме пенсионерите.

Вчера беше приет план за активност на хората над 65-годишна възраст. Целта е те да бъдат трудово активни. Можем да им бъдем полезни с безплатни обучения. Идеята е също така те да бъдат активни в социалния и обществения бживот. Те могат да бъдат много полезни, посочи Иванка Шалапатова.

Ще започнем и цялостен анализ на пенсионната система, тъй като има много критики към нея. Идеята ни е размерът на пенсията да съответства на осигурителния принос и хората да се осигуряват на реалните са доходи, добави тя.

Социалният министър продължи да лъже на едро, че вдовишките добавки нарастват с 26%. Тези хора много често реално нямат други доходи и идеята ни беше да им помогнем адекватно, отбеляза Шалапатова.

Когато имаме държавен ресурс, е голяма отговорност как да се изразходва той. Целта ни е да не се дават пари “на калпак” (като изключим бандеровците в Киев), а на хората, които най-голяма нужда. Трябва да има цялостна промяна в социалната система, защото в нея има неефективност, каза още министърът на труда и социалната политика.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Битовите абонати да плащат сметка за ток, дори когато няма потребление на електроенергия, искат електроразпределителните дружества. Това означава, че за необитаеми жилища също ще...

ПОЛИТИКА

Втори “наш кучи син” ще доубие надеждата за въдворяване на почтеност в България Този 9 май може да се окаже важен за политическия живот...

ВОЙНА

В редиците на бандровците цара тотална корупция! Устройствата „Старлинк“, сателитен интернет, използван от украинската армия за основни комуникации, се провалиха при началото на офанзивата...

ПОЛИТИКА

Китай остро: САЩ са пряко отговорни за войната в Украйна! Съединените щати са пряко отговорни за създаването и развитието на украинската криза до сегашното...

СЛУШАЙТЕ РАДИО