Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Жесток скок на цената на водата от 1 януари 2024 г. В Сливен с над 40%.





Комисията за енергийно и водно регулиране ще определи новите цени на водата от 1-ви януари 2024 година. Вече стана ясно, че в голяма част от страната увеличението ще е драстично. Средно с 15% повече ще струва ВиК-услугата от Нова година.

От началото на следващата година, цената на водата ще бъде по-висока в цялата страна. До 40% повече ще се плаща на места, стана ясно по време на обсъждането в Комисията за енергийно и водно регулиране преди близо месец.

В повечето региони цените ще варират между 3 и 6 лв. за кубик вода. Най-голяма увеличение се предвижда в Сливен – 41% и във Видин – почти 30%, а най-малко – в Кюстендил – 1,5 на сто.

Около 20-процентен скок на цената се очаква в Габрово, Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Ловеч и Монтана.

Разчетите на „Софийска вода“ показват увеличение от 22,5% – от 2.94 на 3.60 за един кубик. В Софийска област е заложено увеличение от 8%.

Между 10% и 15% по-висока цена е предвидена за областите Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Смолян, Търговище и Ямбол.

Малко под 10% увеличение се очаква във Варна, Перник, Плевен, Силистра, Стара Загора и Шумен.

При обсъждането на новите цени, председателят на КЕВР Иван Иванов посочи, че увеличението е икономически обосновано и назова като причини увеличението на възнагражденията във ВиК сектора, промените в цената на тока и натрупаната инфлация.

Окончателното решение за цените на водата от 1-ви януари догодина ще бъде взето на закрито заседание днес.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Битовите абонати да плащат сметка за ток, дори когато няма потребление на електроенергия, искат електроразпределителните дружества. Това означава, че за необитаеми жилища също ще...

ПОЛИТИКА

Втори “наш кучи син” ще доубие надеждата за въдворяване на почтеност в България Този 9 май може да се окаже важен за политическия живот...

ВОЙНА

В редиците на бандровците цара тотална корупция! Устройствата „Старлинк“, сателитен интернет, използван от украинската армия за основни комуникации, се провалиха при началото на офанзивата...

ПОЛИТИКА

Китай остро: САЩ са пряко отговорни за войната в Украйна! Съединените щати са пряко отговорни за създаването и развитието на украинската криза до сегашното...

СЛУШАЙТЕ РАДИО