Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ФОКУС

Американските служби, чрез наркомана Зе се опитват да завербуват Тръмп за войната си





Newsweek: Защо Зеленски се нуждае от Тръмп

Украинска делегация на високо равнище пристигна в САЩ, за да подкрепи и разшири американската подкрепа за Киев, който се бори да постигне решителен пробив срещу руските сили. И един от хората, които могат да се окажат ключови, е Доналд Тръмп, пише списание Newsweek.

Андрий Ермак, ръководител на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски и считан за дясна ръка на лидера, е част от делегацията, която се води от вицепремиера Юлия Свириденко. Ключови въпроси за групата, пише Ермак в социалната мрежа Телеграм, ще бъдат „Формулата на мира на президента, укрепването на отбраната на Украйна, всеобхватното задълбочаване на сътрудничеството и много други важни теми“.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Ермак и украинските му колеги ще разговарят с редица влиятелни групи и лица във Вашингтон, тъй като Киев се стреми да деблокира пакета от помощи, спрян от група републиканци в Конгреса, които все повече поставят под въпрос стойността на продължаващата американска подкрепа за Украйна. „Благодаря на нашите партньори за подкрепата за Украйна“, написа Ермак в Телеграм. „Заедно ние сме силни. Само напред.“

Но не всички от страна на републиканците са на тяхна страна. Особено сред кандидатите за президент на партията, все още водена от Тръмп, който има ясен стремеж да се понижи подкрепата за Украйна и да се удари по президента Джо Байдън заради решителната му подкрепа за Киев. Зеленски се опитва да облекчи проблема си с Тръмп и да адресира забележките на бившия президент, които предполагат, че Украйна трябва да отстъпи територия и/или автономия на Русия в търсене на незабавен мир.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Тръмп може да се окаже ключов фактор за смекчаване на съпротивата на републиканците срещу помощта за Украйна. Според Страна.Уа, позовавайки се на анонимен източник, близък до кабинета на президента, делегацията тази седмица „се опитва да организира директен разговор между Тръмп и Зеленски“. Достъпът до този опозиционен сайт е ограничен в Украйна, като изданието многократно е обвинявано в публикуване на руска дезинформация, а редакторът му Игор Хушва живее в изгнание от 2018 г., когато Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна наложи санкции на него и компаниите му.

„Съмнявам се, че Страна.Уа има такива източници. Може да става дума за руски фалшификат с цел да се предизвика недоверие между Украйна и президентската администрация на САЩ“, заяви пред Newsweek Олександър Мережко, депутат в украинския парламент, представляващ партията на Зеленски „Слуга на народа“.

„Що се отнася до контактите с Тръмп, за мен те са доста рисковани“, добави Мережко, който е и председател на парламентарната комисия по външни работи. „Може да загубим безрезервната подкрепа на демократите. И все пак, от друга страна, няма нищо лошо в общуването с „Тръмпистите“ в Конгреса. Би било добре да се опитаме да се свържем с тях и да проведем диалог.“

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Спечелването на подкрепата на Тръмп – или дори убеждаването му да смекчи изолационистката си реторика по отношение на Украйна – би било голяма победа за Киев. Един от служителите на Конгреса, който не пожела да бъде назован, тъй като не е упълномощен да коментира публично, заяви пред Newsweek, че подобна стъпка от страна на екипа на Ермак „изглежда правдоподобна и разумна“.

Дейността на Зеленски може да се усложни от факта, че Украйна беше в основата на първия импийчмънт на бившия президент. Миналата седмица Тръмп отказа покана да посети Киев. „Изпитвам голямо уважение към президента Зеленски, но смятам, че би било неподходящо да отида в Украйна в този момент“, заяви Тръмп. „В момента администрацията на Байдън се занимава с него и аз не бих искал да създавам конфликт на интереси“.

„В момента няма толкова много въпроси, по които си струва да се борим с него“, каза пред Newsweek ветеранът от републиканската партия Нийл Нюхаус за Тръмп. „До известна степен той контролира Републиканската партия“, каза Нюхаус, съосновател на Public Opinion Strategies и бивш водещ анкетьор на президентските кампании на сенаторите Мит Ромни и Джон Маккейн.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по “Витоша”, “Патриарх Евтимий” и “Фритьоф Нансен” няма да бъдат премахнати Никой не...

СВЯТ

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав....

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СЛУШАЙТЕ РАДИО