Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ФОКУС

2024 г.: Глобално правителство. От цифрова валута до цифрова идентичност. Какво ни чака?





2024: Годината, в която ще се формира глобално правителство

Целта е пълен контрол върху всеки аспект от живота на всеки един човек на планетата. Това е очевидно за всеки, който обръща внимание от години, ако не и от десетилетия, и всякакво съмнение беше премахнато, когато Ковид бе разгърнат и членовете на истаблишмънта започнаха да го заявяват открито.

Това пише в своя статия колумнистът на ZeroHedge Тайлър Дърдън.

Ковид отбеляза ускоряване на глобалисткия дневен ред, бясно втурване към финалната линия, което изглежда е загубило инерция малко преди победата, но състезанието все още продължава. Целта не се е променила, макар че в годините оттогава насам програмата може би се е оттеглила леко в сянка, смята авторът.

Как всъщност изглежда едно потенциално „глобално правителство“?

1. Няма да бъде провъзгласено. Не, почти сигурно е, че никога няма да има официално „световно правителство“, поне още дълго време. Това е урокът, който са научили от Ковида – поставянето на име и лице на глобализма само подклажда колективната съпротива срещу него.

2. Няма да премахнат националността. Можете да бъдете сигурни, че Клаус Шваб (или който и да е друг) няма да се появи по всички телевизии в света, за да обяви, че сега всички сме граждани на света и че националните държави вече не съществуват.

Отчасти защото това може да предизвика съпротива (вж. точка 1), но най-вече защото трибализмът и национализмът са твърде полезни за всички бъдещи манипулатори на общественото мнение. И, разбира се, продължаващото наличие на национални държави по никакъв начин не изключва съществуването на наднационална система за контрол, така както съществуването на Роуд Айлънд, Флорида или Тексас не изключва съществуването на федералното правителство, пише авторът.

3. Никога няма да има открита декларация за смяна на системата. Няма да ни бъде казано, че сме обединени под нов модел, а вместо това илюзията за регионалност и повърхностни различия ще прикриват липсата на реален избор в целия политически пейзаж. Тънка полисистемна кожа, плътно опъната върху моносистемен скелет.

Капитализмът, комунизмът, социализмът, демокрацията, тиранията, монархията… тези думи постоянно ще размиват значението си, но никога няма да бъдат изоставени.

Клаус Шваб

„Глобализмът ще ни донесе“ – предполага авторът – „съвкупност от национални държави, до голяма степен само по название, с привидно различни системи на управление, всички изградени върху едни и същи предпоставки и всички подчинени на неизбрана и недекларирана висша власт… и ако това ви звучи познато, то е, защото по същество е това, което вече имаме.“

Единствените важни аспекти, които липсват, са механизмите, чрез които този суров модел може да се превърне в добре функционираща мрежа, в която всички краища ерозират и всички истински суверенни правомощия стават напълно излишни.

Именно тук според автора се появяват трите основни стълба на глобалното управление:

1. ЦИФРОВИ ПАРИ
Над 90 % от държавите по света в момента са в процес на въвеждане на нова цифрова валута, емитирана от тяхната централна банка (CBDC). Казано по-просто, парите в изцяло цифров формат позволяват пълно наблюдение на всяка транзакция. Ако валутата е програмируема, това би позволило и контрол над всяка транзакция.

Ясно е, че CBDC са потенциално дистопичен кошмар, който ще наруши правата на всеки, принуден да ги използва…. но по какъв начин те представляват съставна част на глобалното правителство?
Отговорът на този въпрос е „оперативна съвместимост“.

Макар че националните CBDC-та в света ще бъдат условно разделени едно от друго, повечето от тях са кодирани така, че да се разпознават и да взаимодействат помежду си. Почти всички те се разработват в съответствие с насоките, изготвени от Банката за международни разплащания и други глобалистки финансови институции, и всички те се програмират от едни и същи технологични гиганти, пише авторът.

В доклад на Световния икономически форум от юни 2023 г. се отбелязва значението на „Глобалните принципи за оперативна съвместимост на цифровите валути на централните банки“ и се заключава: „От решаващо значение е централните банки да дадат приоритет на съображенията за оперативна съвместимост още в началото на процеса на проектиране, като се придържат към набор от ръководни принципи. За да се улесни глобалната координация и да се осигури хармонично прилагане на цифровите валути, става наложително разработването на цялостен набор от принципи и стандарти. Въз основа на предишни изследвания и съвместни усилия този набор от принципи може да послужи като стабилна основа, насочваща централните банки към проактивно разглеждане на оперативната съвместимост от самото начало на техните инициативи за CBDC. Като възприемат тези принципи, централните банки могат да работят за създаването на съгласувана и взаимосвързана екосистема за CBDC.“

В коментар за доклада на уебсайта на Световния икономически форум се отбелязв:
За да се гарантира успешното прилагане и да се насърчи оперативната съвместимост, глобалната координация се превръща в първостепенен фактор […] като се придържат към принципите на оперативната съвместимост, CBDC могат да напредват хармонично, което води до ефективни и взаимосвързани цифрови платежни системи.

Не е нужно да си гений, за да разкодираш „глобална координация“, „сплотена екосистема“; „хармоничен напредък“ и „взаимосвързани платежни системи“. Няма практическа разлика между 195 „оперативно съвместими“ и взаимосвързани цифрови валути и една единствена глобална валута. „Оперативната съвместимост“ е ключовата дума за всички глобалистки властови структури, смята авторът на статията.

2. ЦИФРОВА ИДЕНТИЧНОСТ
Глобалният стремеж към задължителна цифрова идентичност е по-стар дори от програмата за цифрови валути и датира от началото на века и „националните лични карти“ на Тони Блеър. В продължение на десетилетия това беше „решение“, предлагано за всеки „проблем“, се казва в материала.

Очевидно е, че както и при CBDC, широкообхватната услуга за цифрова идентичност представлява заплаха за правата на човека. И също както при CBDC, ако се свържат националните платформи за цифрова идентичност, може да се изгради глобална система.

Отново става въпрос за „оперативна съвместимост“.

Програмата Identity4Development на Световната банка твърди: Оперативната съвместимост е от решаващо значение за развитието на ефективни, устойчиви и полезни екосистеми за идентификация.
Неправителствени организации като Open Identity Exchange публикуват доклади за „необходимостта от стандарти за данни, които да осигурят оперативна съвместимост на цифровите идентификатори както във федерации в рамките на дадена екосистема за идентификация, така и между екосистемите за идентификация„.

Списъкът на националните правителства, които въвеждат цифрови идентификатори, „партнират“ си с корпоративни гиганти в тази насока и/или насърчават „трансграничната оперативна съвместимост“, е дълъг и непрекъснато се разраства.

Няма практическа разлика между 195 мрежови платформи за цифрова идентичност и една единствена глобална програма за идентичност.

3. „ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ ИЗМЕНЕНИЕТО НА КЛИМАТА“

От години това заема водещо място в дневния ред на глобалистите. То е троянският кон на античовешкия технократ, пише авторът. Още през 2010 г. известни „експерти“ по изменението на климата предполагат, че „хората не са достатъчно развити“, за да се борят с изменението на климата, и че „може да се наложи демокрацията да бъде временно отложена“.

През 2019 г., Bloomberg публикуваше статии със заглавия като „Изменението на климата ще убие националния суверенитет, какъвто го познаваме“ а учените ни казват: Държавите ще останат неспособни да решат глобални кризи като изменението на климата, докато не се откажат от своя суверенитет.

Години наред изменението на климата се продаваше като причина, поради която може да бъдем „принудени“; да се откажем от демокрацията или суверенитета. На този етап всички национални правителства са съгласни, че „изменението на климата“ е спешен проблем, за чието решаване е необходимо глобално сътрудничество. Те организират мащабни срещи на високо равнище, на които подписват международни споразумения, обвързващи националните държави с определени политики в защита на планетата.

След като са предприели този подход, сега те разширяват обхвата на „изменението на климата“. Превръщат „изменението на климата“ в отговор на всеки въпрос. Земеделие и храни, обществено здравеопазване, енергетика и транспорт, търговия, фискална и данъчна политика, дори образование. Почти всяка област на държавното управление вече е потенциално обхваната от „изменението на климата“.

Вече не се нуждаят от единно световно правителство, а само от един панел от „безпристрастни международни експерти по изменението на климата“, които да работят за спасяването на планетата, смята авторът.

През призмата на „изменението на климата“ тези експерти ще бъдат упълномощени да препоръчват (диктуват) правителствената политика в почти всяка област на живота на всяка държава на планетата.

Това е глобално съвременно управление, но не централизирано, а разпределено. Изчислителни облаци. Наднационален корпоративно-технократски кошер. Без официално съществуване или власт, следователно без отговорност, и прекарващо всички свои политически решения през един филтър – изменението на климата, се заключва в материала.

Няма да има една единствена глобална валута, ще има много „оперативно съвместими“ цифрови валути, създаващи „хармонична платежна екосистема“. Няма да има една-динствена глобална услуга за цифрова идентичност, ще има поредица от „взаимосвързани мрежи за идентичност“, които ще участват в „свободния поток от данни за насърчаване на сигурността“. Няма да има глобално правителство, ще има международни групи от „безпристрастни експерти“, назначени от ООН, които ще се занимават с „препоръчване на политики“, заключва авторът.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СВЯТ

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав....

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СВЯТ

Медведев за атаката срещу Фицо: “Квинтесенцията на русофобска Европа. Това е само началото!” За първи път от десетилетия насам в Европа беше извършено покушение...

СЛУШАЙТЕ РАДИО