Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

Америка се разпореди – край на Борисов и ГЕРБ





Америка се разпореди – край на Борисов и ГЕРБ.

Коя империя ни е прибрала пак? ГЕРБ си отива по заръка на Америка. Може би в съдружие с Русия.

Измислената от разни големи братя партия ГЕРБ си отива. Поредицата публикации в “Свободна Европа” едва ли случайно съвпадат с пребиваването на Цветан Цветанов, забит като електрически стълб до Борисов (“верен нему другар и съратник”). Край с другаря и съратника. Дали това е сговор между Тръмп и Путин – и двамата имперски владетели, аз не знам. Първият – случайник поради изчерпване на предишния модел, като нашия Първанов преди години. Вторият – Русия го иска и той знае как, каквото и да означава това.

Събитията поразително точно се нанизват.

И все възобновената “Свободна Европа” (защо ли, се питаха мнозина – сега знаят), финансирана от Щатите, “Свободна Европа” показва факт след факт.

Оказва се, че без никаква видима нужда “Свободна Европа” бе върната в България. Не се чу нищо особено, докато не отекнаха публикациите с апартаментите.

Няма как да е случайно. Или може би е случайно, аз не знам, следя какво се случва, само толкова.

Както стана ясно, който е трябвало да знае за сделките на Цветанов, Цачева, Кумицата, Рашидов и кой да знае още кой, чудесно са били информирани какво се случва.

Борисов едва ли не е знаел. Зает е бил, пропуснал. Сега ще плаща, няма как.

Оказа се, че “Артекс” е зависима от тази власт – затова и написа предълго обяснение колко са “редни” нещата там.

Документи показват каква галимация е – и с документите, и с неочакваната суматоха.

Нима Борисов никога не е чувал за “Артекс”, която строи уникални сгради в центровете на столицата и по-нататък да става, каквото ще.

Утре Борисов ще каже ли нещо, освен че приема оставки, които самият той е заръчал? Цветанов какво ще каже, като се върне от Америка? Там вече са му казали какво го чака – някак си по дипломатически.

Отива си ГЕРБ, отива си. Отдавна си мечтаех за това, с роднини се скарах.

Сега се питам кой ще я смени, коя империя ни е прибрала пак.









Може да харесате

ФОКУС

При финансовия капитализъм икономиката е доминирана от спекулативни пазари. Финансите, които в предишната фаза на капитализма са били свързани с производството и са играли...

АНАЛИЗИ

Бездарността на властите стана проклятие за Великобритания Британският премиер Риши Сунак не отговори на очакванията на населението и счупи всички предишни рекорди на непопулярност,...

АНАЛИЗИ

Наближаващите избори за Европейски парламент, от чиито резултати пряко зависи съдбата на сегашния екип от европейски ръководители, оглавяван от Урсула фон дер Лайен и...

АНАЛИЗИ

По определение политологията е наука за властта. По наблюдение социологията понякога е и наука на властта. Комбинирайки различни социологически, т.е. обществени проучвания в пространството,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО