Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

НОВИНИ

МИСТЕРИЯТА НА # ХАШТАГОВЕТЕ





Диез, решетка, оградка, мрежичка или познат най-вече като хаштаг. Може би най-точният превод на български език е етикет. Думата идва от английски и е съчетание от hash (от британски, името на символа) и tag (етикет). Добре познат ни първо от социалната мрежа Twitter, вече го срещаме и в Instagram, Facebook, LinkedIn и други.

А за какво и как се използва? За този въпрос събираме мнения от много време и ще се радваме да научим и вашите. Според не малък брой хора тези причудливи сини линкове в публикациите са обгърнати в мистерия и изпразнени от смисъл. Ако се използват обаче оптимално, могат да ни бъдат от огромна полза.

Ролята на хаштаговете всъщност е да улесняват търсенето и споделянето на най-важното нещо – информацията, затова най-често се използват от медии, брандове, съпътстват събития и популярни теми. Например, когато се провежда значимо събитие, организаторите призовават да се ползва специален хаштаг при публикуване постове, за да може по този начин лесно да се откроят интересните моменти.

Хаштаговете премахват географските граници. Благодарение на тях, можем да следим събития и процеси, които се случват на километри от нас. Освен това, те ни дават възможност да проучваме любопитни теми и да разширяваме кръгозора си. Потърсете, например, #Oscars2017 и ще откриете редица публикации, свързани с най-известните награди в киноиндустрията.

Свидетели сме обаче на какви ли не добри, и не толкова добри, примери за използването им. Затова днес ви даваме три съвета как да ги използвате оптимално в личните си профили.

ВНИМАВАЙТЕ В… ТЕМАТА

Ако искате, например, Instagram профилът ви да привлича повече последователи, то хаштаговете са изключително важни за вас. Трябва те да са точно в темата на публикацията ви. В тази връзка, е най-добре да проучите кои са най-използваните хаштагове за различните теми и да подберете точно вашите.

Без значение коя е социалната мрежа и дали целите последователи, или просто искате да сте в крак с модата, все пак е важно хаштагът да е пряко обвързан с темата на публикацията. В противен случай, просто споделяте някакво съдържание с някакви хаштагове и заедно те губят смисъл.

Не е случайно, че Instagram вече позволява да следваме цели хаштагове – защото това ни помага да следим темите, които ни интересуват, и колкото по-добре подбираме нашите, толкова по-голяма е възможността да попаднем в правилното търсене. Все пак сме залети от информация отвсякъде и е добре да умеем да я пресяваме.

НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ

Да, всички сме виждали публикации с редове от хаштагове, които абсолютно никой не дочита до край. Със сигурност можем да ви кажем, че голям процент от тези редове са напълно излишни. Точно толкова излишно е и да разделяте таговете с повече от една дума – например, ако темата е рожден ден, просто използвайте #честитрожденден, вместо #честит #рожден #ден. Твърде дългите хаштагове също не са нужни – например, #неискамповечедаставамраноспимисе – това не се отнася за случаите, в които целта е забавление или самоирония. В останалите случаи трябва да имате предвид, че слетите думи много затрудняват четенето и затова е добре да ги избягвате.

Нямаме точна формула колко хаштага са малко и колко – много. Важното е да няма излишни! Тайната е в простотата.

БЪДЕТЕ ОРИГИНАЛНИ И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙТЕ

Разбира се, това е най-важното! Можете дори да измислите собствен хаштаг, който вие, а защо не и вашите приятели, да използвате в публикациите си. Така ще създадете малка общност от приятели и познати, с която да комуникирате по един нов и забавен начин. Всичко е въпрос на въображение и собствена гледна точка! Бъдете креативни!

A вие как подбирате хаштаговете си и в какъв контекст ги използвате?









Може да харесате

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

ТЕХНОЛОГИИ

Американското правителство е наредило на Google да предаде информация за всеки, който е гледал множество видеоклипове в YouTube и предавания на живо. Експерти по...

КОНСПИРАЦИЯ

Във всяка война пропагандата е основно оръжие, но на Русия не ѝ се наложи да го използва, защото Западът действаше в нейна услуга. Западът...

ТЕХНОЛОГИИ

Очаква ни “Първа цифрова война” вместо Трета световна, Западът ще спре мобилните на всички Приказката за Пепеляшка, в която каретата се превърна в тиква...

СЛУШАЙТЕ РАДИО