Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times
ivan-geshev-prokuror
ivan-geshev-prokuror
ivan-geshev-prokuror

БЪЛГАРИЯ

Незабавна проверка на целия приватизационен процес!





Главният прокурор възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от държавните ведомства.

Проверката следва да обхваща всички приватизационни сделки, процес на плащания по тях и на предприетите действия по осъществяването на следприватизационен надзор. От ДАНС се очаква да установи дали предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции са събрани, както и дали са осъществени действия по развалянето на приватизационните договори в случай на тяхното неизпълнение.

Очакваме отговори на редица въпроси – как е била водена документацията по текущия следприватизационен контрол, дали са извършвани проверки по цялостното изпълнение на приватизационните договори, навреме ли е била обновявана информацията в публичните регистри и др. В тази проверка следва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са предприети по изпълнение на дадените указания.

Редица депутати подкрепиха главния прокурор в инициативата му за цялостна проверка за периода на приватизацията.

Красимир Велчев отбеляза, че Иван Гешев търси справедливост за ограбването на държавата в изминал период. ВМРО нямат нищо против да се провери приватизацията също. Искрен Веселинов се надява тези проверки да имат резултат. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи действията на прокуратурата като свеж вятър.

А относно резултатите – предстои да разберем!









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО