Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Психично болни от Брюксел ще ни задължават да приемаме всякаква сган от Африка и Азия





  • ЕС прие пакта за миграцията. Кое е важно за България?
  • Европейският парламент прие окончателно Пакта за миграцията и убежището в Европейския съюз. Споровете около него обаче продължават.

Важното за нас като външна граница на Съюза: разпределението на мигранти в Европа вече няма да е въпрос на добра воля, а задължително за всички.

Ако България сигнализира, че на наша територия има прекалено много мигранти с искане за убежище, Съветът на ЕС трябва да реши как да ги преразпредели. Ако някоя държава откаже да приеме бройката, която ѝ се полага, а друга държава се съгласи да я поеме, то тогава отказалата държава заплаща на съгласилата се държава сума от 20 000 евро на мигрант.

„8 години Европейският парламент и държавите членки спорят как да се ограничи безконтролната миграция. Този законодателен текст е най-добрият възможен компромис за момента“, твърди председателката на преговарящия екип от евродепутати.

„Най-важното за България: отпада Дъблинският регламент, който е изключително несправедлив спрямо България и спрямо държавите, които се намират на първа линия. Защото цялата тежест падаше върху България, Испания, Италия“, смята Елена Йончева от Прогресивния алианс на социалисти и демократи.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Солидарността на всички вече няма да е пожелателна, а задължителна.

„Ще бъде споделена отговорността. Не само от първите държави, които приемат мигранти и бежанци, а ще бъде разпределена отговорността и от останалите държави, които са в центъра на Европейския съюз. Те ще плащат, заедно с това обаче ще приемат и бежанци“, заяви Илхан Кючюк, „Обнови Европа“.

По-строгите проверки по външните граници и базата данни с информация за мигрантите ще определят дали те са заплаха за сигурността.

„Който е криминално проявен и това бъде доказано, то той няма право на убежище в ЕС и трябва да бъде автоматично върнат в страната, откъдето е дошъл“, уточни Андрей Ковачев от Европейска народна партия.

Крайната левица и крайната десница са категорично против пакта. Според първите това е прекалено строго, според вторите – прекалено слабо към мигрантите.

„На испанския, на италианския бряг, знаете какво става на нашата граница – това трябва да бъде спряно. Не може, физически, цялото население на африканския континент да дойде в Европа“, коментира на свой ред Ангел Джамбазки.

В челото на класацията по брой получени молби за убежище са Германия, Франция, Испания, Австрия, Италия.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СКАНДАЛ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по “Витоша”, “Патриарх Евтимий” и “Фритьоф Нансен” няма да бъдат премахнати Никой не...

СВЯТ

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав....

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО