Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Психично болни от Брюксел ще ни задължават да приемаме всякаква сган от Африка и Азия





  • ЕС прие пакта за миграцията. Кое е важно за България?
  • Европейският парламент прие окончателно Пакта за миграцията и убежището в Европейския съюз. Споровете около него обаче продължават.

Важното за нас като външна граница на Съюза: разпределението на мигранти в Европа вече няма да е въпрос на добра воля, а задължително за всички.

Ако България сигнализира, че на наша територия има прекалено много мигранти с искане за убежище, Съветът на ЕС трябва да реши как да ги преразпредели. Ако някоя държава откаже да приеме бройката, която ѝ се полага, а друга държава се съгласи да я поеме, то тогава отказалата държава заплаща на съгласилата се държава сума от 20 000 евро на мигрант.

„8 години Европейският парламент и държавите членки спорят как да се ограничи безконтролната миграция. Този законодателен текст е най-добрият възможен компромис за момента“, твърди председателката на преговарящия екип от евродепутати.

„Най-важното за България: отпада Дъблинският регламент, който е изключително несправедлив спрямо България и спрямо държавите, които се намират на първа линия. Защото цялата тежест падаше върху България, Испания, Италия“, смята Елена Йончева от Прогресивния алианс на социалисти и демократи.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Солидарността на всички вече няма да е пожелателна, а задължителна.

„Ще бъде споделена отговорността. Не само от първите държави, които приемат мигранти и бежанци, а ще бъде разпределена отговорността и от останалите държави, които са в центъра на Европейския съюз. Те ще плащат, заедно с това обаче ще приемат и бежанци“, заяви Илхан Кючюк, „Обнови Европа“.

По-строгите проверки по външните граници и базата данни с информация за мигрантите ще определят дали те са заплаха за сигурността.

„Който е криминално проявен и това бъде доказано, то той няма право на убежище в ЕС и трябва да бъде автоматично върнат в страната, откъдето е дошъл“, уточни Андрей Ковачев от Европейска народна партия.

Крайната левица и крайната десница са категорично против пакта. Според първите това е прекалено строго, според вторите – прекалено слабо към мигрантите.

„На испанския, на италианския бряг, знаете какво става на нашата граница – това трябва да бъде спряно. Не може, физически, цялото население на африканския континент да дойде в Европа“, коментира на свой ред Ангел Джамбазки.

В челото на класацията по брой получени молби за убежище са Германия, Франция, Испания, Австрия, Италия.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

СЛУШАЙТЕ РАДИО