Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

МАРА СИ Е ПРОСТО МАРА





МАРА СИ Е ПРОСТО МАРА

Интересен дебат между водачите на листите. Без да коментирам кой психопат е решил, че политически дебат се прави рано сутринта, докато хората не са си изпили кафето, да видим на прима виста основните позиции:

Поредната калинка Марийка: „Борисов е лидер на партия. Не си е позволил да отиде на нито едно събитие. Държавата не може да спре да функционира, докато има предизборна кампания.“

Ех, моме хаджидимовска. Законите в България важат дори за лидерите на партия. Дори, за твое изумление, и за Борисов. Още повече за него. Защото там, където други политици биха се спрели от елементарно чувство на почтеност, той дори не разбира какво му се говори.

Даааа, той не си е позволил да отиде на нито едно събитие. ТОЙ ОРГАНИЗИРА И СЪЗДАВА СЪБИТИЯТА! Които са безспорно част от предизборната кампания, защото вместо да казва: „България привлече инвеститори!“, той казва: „ГЕРБ и АЗ привлякохме инвеститори.“. Напълно осъзнавам, че нямаш капацитета да направиш разликата. А и, уверявам те, светът и България няма да спрат, ако Борисов излезе в отпуск и отиде да рита мачлета. То май и без това това прави през цялото време, активизира се сега само за кампанията.

Марийка иска да допринесе за сигурна, силна и СУВЕРЕННА Европа. Ех, Марийке. Макар и да си много млада, имам усещането, че си присъствала на едновремешните комсомолски събрания, образец на НИЩОГОВОР. „Да се борим за мир между държавите с различен обществен строй. Да подкрепяме другарите в борбата им с капитализма…..Ураааааа, да живее БКП и КПСС“. Та, Марийке, на това ми прилича речта ти!

Какво означава „суверенна Европа“?!? Бонбонче за всеки, който го разтълкува. Суверенна може да бъде само държава! Сбирщайн съюз (а ла Франкещайн) няма и не може да бъде суверенен. Да не говорим, че основна цел на Брюксел е премахване на националния суверинитет на държавите…..НИЩОГОВОР!

Йончева отново показа, че е на висота и изказванията й бяха много конкретни. Освен, че посочи нарушенията на ГЕРБ в предизборната кампания, посочи и корупцията като основен проблем. Както и кражбите от еврофондовете, които доведоха до остър евроскептицизъм всички българи. И може би е толкова успешен политик в момента, защото казва това, което всички виждаме. Показва ни ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ на ГЕРБ – некадърно построени магистрали и пътища, прескъпо плащани обществени поръчки, печелене на поръчките от „наште“ фирми, липса на контрол и отговорност от страна на държавата, липса на санкции при некачествено изпълнение.

И видяхме, че на фактите, отново се отговаря с нищоговор.

Елена Гунчева









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО