Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОСМОС

Загубени технологии: Левитацията и защо се прикрива информацията от Гьобекли Тепе,която ще промени човешката история?





Каква технология би могла да позволи изграждането на храма на Юпитер в Баалбек Ливан от камъни с тегло 3000 тона ??

Колкото повече изследваме нашата планета, толкова повече загадки откриваме. Преди хиляди години безброй древни цивилизации са живели на почти всички континенти , които продължат да учудват днешните цивилизации със своите древни паметници.

От пирамиди, титанични стени, мегалитни храмове и кули, преди хиляди години, различни култури са издигали предизвикателни паметници, използвайки непозната за нас технология, която е трудно да се разбере. Или поне така ни казват.

Ами ако това, което знаем, е много далеч от познатата ни истина? Не, това не е теория на конспирацията, това е най-правдоподобното обяснение.

Ами ако великите древни цивилизации, като древните египтяни, олмеките, инките и прединките, са разполагали с технологии, които вече не съществуват? Ами ако митологията е повече от мит и ако някои легенди съдържат истини?

Ами ако някои от най-големите мегалитни структури, построени на повърхността на планетата от човешка ръка, са построени с помощта на технология, която ни е чужда днес?

Всичко показва ,че древното човечество е било много напреднало от колкото ни се представя в учебниците. Когато казвам напреднало, нямаме предвид днешното общество, а по свой начин. Древните цивилизации са били много по изтънчени, разбирали и възприемали света много по-различно от днес.

Това състояние на ума може да е изиграло важна роля при тяхното развитие.

Отдалечете се от доминиращата догма и погледнете древните места като пирамидата в Гиза, Тиауанако, Теотиуакан, Олантайтамбо и Саксайхуаман с други очи. Погледнете например Стоунхендж и се запитайте: каква би била целта на този монумент?

За да ви дам пример, скорошно проучване показа, че Стоунхендж е построен по такъв начин, че неговите мегалитни камъни са били в състояние да усилват звуковите вълни и да ги запазват в каменния кръг.

Много други места са очарователни примери за изобретателността и нивото на напредък на нашите предци. Много от тези древни обекти предизвикват нашето неразбиране за възможностите на древния човек.

Винаги се изумяваме, когато гледаме изображенията на блоковете, изрязани с точност до милиметри в Пумапунку или пробитите дупки направени с инструменти непознати и до . Стените на Саксайхуаман не спират да ни учудват, както и мегалитният комплекс в Олантайтамбо.

Разглеждайки , прецизността и елегантността, с които са били направени тези древни археологически обекти, не можем да не се запитаме дали всъщност са построени с примитивни инструменти – пръчки и камъни – или в процеса е участвала някаква непозната технология?

Много от мегалитните обекти, които сме изследвали днес, не са разкрили всичките си тайни.

Друг очарователен пример е Гьобекли Тепе, древно място, което наистина очарова , не само заради това, което означава, но защото е идеален пример за това колко напреднали са били нашите предци.

Гьобекли Тепе е построен преди около 12 000 години. Историческите книги казват, че по това време регионът, където е построена Гьобекли тепе, е бил населен от общества на ловци-събирачи,които са били много примитивни.

Но дали са били толкова примитивни?

Хората, построили Гьобекли тепе, създали нещо безпрецедентно; никога досега в историята не е построен толкова голям обект, използващ толкова тежки камъни.

Анализът на площадката разкри най-малко 200 огромни каменни стълба със средно тегло 10 тона. Тези блокове били транспортирани от местни кариери, най-близката от които се намирала на около 1000 метра от мястото.

Това, което е неразбираемо за днешните умове, е не само размерът – 10 тона на стълбовете, но схващането, че тези камъни са били транспортирани и поставени на място, образувайки 16 каменни кръга или общо 200 стълба – това би било много трудно дори и ДНЕС.

Любопитното е, че в Гьобекли тепе има още по-тежки камъни. Изследователите разкриха съществуването на стълбове с тегло до 20 тона и блокове над 50 тона. Как тези УЖ примитивни номади-ловции са предвижвали толкова тежки блокове преди 12 000 години?

Гьобекли тепе е очевидно доказателство за лъжливата история ,която ни се представя от религиозни общности и научните общества и доказва, че преди 12 000 години напреднали общества вече са населявали Земята. Тези култури, които може да са останки от още по-старо общество, са били просветени в зидарията, геометрията и инженерството.

Ние от HiddenTruth.site се питаме, откъде са взели тези знания? Предавано ли е от поколение на поколение или някоя извънземна цивилизация е била техният учител? Беше ли написана историята на Гьобекли тепе на камък? Записите бяха ли изтрити и защо изчезнаха? Или този изумителен храм всъщност е построен от примитивни ловци без технологии?

Места като Гьобекли тепе, Олантайтамбо , Саксайхуаман, Пумапунку, Теотиуакан и много други свидетелстват за високото технологично ниво на древните цивилизации. Когато казваме това, ние не правим никакво сравнение с технологията, която имаме днес, нито казваме, че те са имали камиони и кранове. Но това, което вярваме, е, че те са открили тайните на боравене с камъка по начин, по който днес не сме го правили, нито сме наясно.

Ами ако сред тези тайни е „технологията“ на левитация?

Каква технология би могла да позволи изграждането на храма на Юпитер в Баалбек, Ливан? Тази древна структура е бижу на древното инженерство. В основата на храма на Юпитер се намират три от най-масивните камъни, извличани някога и премествани от човечеството. Общо трите камъка ,всеки от който тежи около 3000 тона.

Представете си, че нещо с подобен размер трябва да се премести в днешно време. Би ли било възможно това, мнозина вярват, че не? Дори да разделим камъка на з блока от 1000 тона, задачата да ги преместим би била почти невъзможна.

Древен писател, известен като „Херодот на арабския свят“, Абул Хасан Али Ал-Масуди, вярвал, че човечеството знае тайните на левитацията.

По-конкретно, арабският историк пише, че в древни времена, когато са били построени първите пирамиди, древните египтяни са имали някакъв магически папирус, който е бил слаган върху камъка ,който трябва да се премести , карайки ги да левитират, след като са били ударени от метален прът.

Дори римският писател Плиний, който осъди пирамидите в Египет като „безполезна и глупава демонстрация на царско богатство“, бил силно впечатлен от пирамидите.

Плинио пише: „… най-любопитният въпрос е как камъните са били издигнати на такава височина …“

Това вероятно е нещото, което хората се питат от хилядолетия …









Може да харесате

LIFE

Осиновената дъщеря на пророчицата продължава да живее скромно в Петрич и не иска да пише книга и да разказва за живота си с Ванга...

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

LIFE

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

ТЕХНОЛОГИИ

Роботът притиснал човека, който тогава програмирал софтуер за два робота наблизо, преди да забие металните си нокти в гърба и ръката на работника и...

СЛУШАЙТЕ РАДИО