Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ТЕХНОЛОГИИ

Робот „нападна“ и рани инженер на Tesla





Роботът притиснал човека, който тогава програмирал софтуер за два робота наблизо, преди да забие металните си нокти в гърба и ръката на работника и после ги стиснал.

Инцидентът оставил жертвата с отворена рана на лявата ръка. Случаят е разкрит в доклад от 2021 г., подаден до регулаторните органи на окръг Травис и федералните власти, пише „Дейли мейл“.

Инцидентът идва на фона на години на повишена загриженост относно рисковете от автоматизирани роботи на работното място.

Доклади за увеличени наранявания, дължащи се на роботизирани колеги в транспортните центрове на Amazon, дроиди-хирурзи убийци, самоуправляващи се автомобили и дори насилие от роботизирани инструктори по шах, накараха някои хора да поставят под въпрос бързото интегриране на новата технология.

В доклада, който Tesla трябва да представи на властите по закон, за да запази своите доходоносни данъчни облекчения в Тексас, се твърди, че инженерът не е поискал да отсъства от работа.

Но адвокат, който представлява служителите на Tesla Giga Texas, каза пред „Дейли Мейл“, че броят на нараняванията, претърпени във фабриката, остава прикрит. Това включва смъртта на 28 септември 2021 г. на строителен работник, който е бил нает да помогне в изграждането на самата фабрика.

Въпросният строителен работник е починал от топлинен удар, докато е помагал за изграждането на огромната фабрика на Tesla Giga Texas, според доклад от съдебен лекар на окръг Травис.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ЗАКОН

В комисията за Мартин Божанов-Нотариуса, не казват нищо конкретно за връзки и влияния върху висши държавни служители с групата му, дори на закрито заседание...

ФОКУС

– За седем месеца Израел причини три пъти повече жертви, отколкото руснаците и украинците, взети заедно, за повече от две години и Израел не...

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната “помощ” (финансиране на войни) на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО