Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Forbes нарече лицето Борисов “дълбоко посредствен, тъпоумен интригант-сървайвър”





Авторитетното американско бизнес списание “Forbes” нарече българският министър-председател “дълбоко посредствен, тъпоумен интригант-сървайвър” в коментар, озаглавен “ООН има нов лидер: задкулисните игри зад избора”. Негов автор е Мейлик Кайлан, сътрудник на Forbes, който пише и за Wall Street Journal.
Кайлан разказва кой е новият генерален секретар Антонио Гутериш, отбелязва, че партията на Меркел не го харесва и в противовес на неговата кандидатура е издигната тази на Кристалина Георгиева.
Текстът внушава, че чрез Ирина Бокова България е имала реален шанс да “блесне” на световната сцена:
“Имаше проблем – пише Кайлан. – България вече беше номинирала кандидат, може би водещият кандидат, Ирина Бокова – настоящият лидер на ЮНЕСКО. Всички знаеха, че руснаците искат източноевропеец, а Западът – да е жена. Затова първоначалният български кандидат Бокова изглеждаше идеалният избор. Това беше шанс за малката древна България да блесне на световната сцена.”
Авторът пише, че е решението на България за смени Бокова с Георгиева е “безпрецедентно”, че е направено внезапно, зрелищно и в последния момент. За Бокова Кайлан пише, че е била на челни позиции.
“Последва катастрофа, както прогнозирах в предишни статии”, пише авторът и допълва: “България изгуби шанса на хилядолетието да участва в управлението на света”.
“Ако България беше нормална държава, министър-председателят сега би подал оставка и правителството би паднало. Защото решението за смяна на кандидатите беше на министър-председателя. Той постъпи така, въпреки че знаеше, че две трети от българските граждани предпочитат първия кандидат. Името му е Бойко Борисов – дълбоко посредствен, тъпоумен интригант-сървайвър, съвсем съответстващо на традициите в региона.
Той излезе на преден план за първи път като телохранител на последния български комунистически лидер. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му”, пише Кайлан.
Той е допълва, че Борисов е знаел, че Георгиева няма никакви шансове, че тя никога не би преодоляла руското вето.
“Всички други го знаеха. Дори аз го знаех”, пише още Кайлан и на база финалното гласуване отново пише, че Бокова, дори и без подкрепата на България, се е представила отлично, което означава, че ако не е била смяната, е имала реалните шансове да спечели.









Може да харесате

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

EXPRESS TV

Тя заяви, че не се притеснява от проверка, но никой не я търси По повод журналистическото разследване на сайта „Биволъ“, което твърди, че Лена...

СКАНДАЛ

„Коралгейт“ е само началото. Кирил Петков се забърка в чисто нов скандал. Журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов твърди, че лидерът на ПП се е...

СВЯТ

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Китай е поредната демонстрация на изключителната арогантност и жажда за власт на американския елит. Това...

СЛУШАЙТЕ РАДИО