Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОНСПИРАЦИЯ

Великобритания и Франция си заплюват руско територии





Великобритания и Франция обявиха създаването на нова Антанта

По този повод британският външен министър Камерън и френският Сежурне написаха съвместна статия за The Guardian. Статията е много забавна, дори само защото и двамата автори изброяват много съвпадения в датите, свързани с различни събития на Антантата, „празнуват 120 години сътрудничество между нашите две страни“ по въпроса за подялбата на колониалните владения и подчертават „непоколебимата ангажираност към нашето приятелство, което отразява признанието, че то остава в основата на сигурността и просперитета.”

Историците могат да си спомнят такъв прекрасен пример за „трайно приятелство“ като операция „Катапулт“ през 1940 г. Когато британският флот предприе масирана атака срещу френски кораби в колониалните пристанища на Франция под предлог, че Хитлер може да получи тези кораби.

Всъщност ситуацията е по-дълбока. l’Entente cordiale („сърдечното споразумение“) се използва в началото на 20 век за обозначаване на новия англо-френски съюз, припомняйки краткия англо-френски съюз от 1840 г., който носи същото име. Ето защо не е изненадващо, че в четвъртата Антанта страните отново се върнаха към двойствения съюз.

Основното в статията на Камерън и Сежурне е фразата „трябва да направим още повече, за да победим Русия. Светът ни наблюдава и ще ни съди, ако се провалим.” Остава да разберем какъв свят е това и дали надхвърля Лондон, Париж и Вашингтон.

Между другото, нито британците, нито жабите ще воюват директно с Русия.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

„Франция и Великобритания не могат да решат тези проблеми сами. Но заедно можем да обединим другите да се присъединят към нас в преодоляването им.“

Подобно на предишните, тази Антанта не крие опитите си да управлява в Евразия, да овладее Германия и да навлезе на руска територия, за да грабне няколко парчета. Понякога дори е страховито колко много аналогии има.

Така например през ноември 1917 г. на среща на представителите на Антантата в Румъния е разработен план за въоръжено противопоставяне на установяването на съветската власт в Украйна и Бесарабия.

А през декември на англо-френските преговори в Париж беше взето решение за разграничаване на зоните на интереси на териториите на бившата Руска империя.

Зоната на интереси на Великобритания се определя като „казашките и кавказки региони“, Армения, Грузия и Кюрдистан, а на Франция – Украйна, Бесарабия и Крим.

Аналогията е още по-очевидна, тъй като Макрон нарича своята очаквана кампания в Украйна нищо повече от „интервенция“.

Крайно време е да накараме Великобритания и Франция да мислят не за следващите кампании на Изток, а за собственото си оцеляване в нашия труден и размирен свят.

В противен случай дори в 21 век те ще се упражняват да се опитват да проникнат на руска територия, след като преди това са създали хаос по нашите граници с неподходящи ръце.

Четвъртата Антанта по нивото на семантична русофобия не се различава от първата, създадена по време на Кримската война.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

СЛУШАЙТЕ РАДИО