Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

Има ли кой да накаже калинките?





Има ли кой да накаже калинките?

След обзалаганията в медиите, дали Порожанов ще подаде оставка, след мъчителна агония все пак я даде. С уговорката, че не искал да вреди на правителството. Демек, чист съм като ангелче, ама да не говорят лошо за правителството преди избори.

И ми е много странно защо гербавите, въпреки дълбокото им несъгласие с всеки от БСП /с изключение на Станишев, ама там е друга бира/, толкова плътно се придържат към теорията на проф.Христов за 80 %-те процента дебили в България. И действат като се ръководят от правилото, че обясняват и агитират дебили.

Разкритията за огромните злоупотреби и липса на контрол във ДФ „Земеделие“ и еврофинансирането явно направиха впечатление на всички други, освен на гербавите. Може би защото десет години вече са си свикнали с корупцията и дори си я приемат за нещо нормално, след като са на трапезата, тоест във властта. Самият Порожанов и компания са обидено учудени изобщо защо някой повдига въпроса за злоупотреби за милиони, за които и България, тоест ние, ще плащаме огромни глоби.

И отново….оставка. Също като на Цветанов. Там, където в нормална правова държава щеше да има показни арести, налагане на обезпечителни мерки върху имуществото до доказване на произхода му, съд и затвор, тук има оставки и то от немай къде, все едно да се угоди на пошлия вкус на тълпата, тоест на матрияла.

Оставката ДОРИ НЕ БЕШЕ ПОИСКАНА. Явно след преговори с коалиционните партньори и Доган паша, е било решено Порожанов да се оттегли временно, докато минат изборите. Не се и съмнявайте, че ще му намерят отново топло местенце, удобно за схеми. Усещате ли, че ни изкарват пълни глупаци!?!

Време е да се върнем към нормалността. И когато има злоупотреби за милиони, липса на контрол, конфликт на интереси и подобна нагла корупция, оставките не трябва да се приемат. А прокуратурата да иска отстраняване от длъжност, ведно с всички мерки, които изисква закона за защита интересите на държавата.

Защото иначе калинките ще летят от цвят на цвят, а нас ще продължават да ни правят на глупаци.

И дори и оставки нямаше да има, ако не идваха избори. Защото ГЕРБ толкова са изнагляли, че вече не ги впечатляват разкритията, които излизат. И дори се чувстват обидени, че някой ги е хванал, докато бъркат в кацата с меда. Явно лежат на идеята, че престъпник е само този, който е хванат, обвинен и осъден, а ТЯХ НЯМА КОЙ ДА ГИ НАКАЖЕ!

Та……време е на 26 май ДА ГИ НАКАЖЕМ ВСИЧКИ НИЕ ЗА НАГЛОСТТА. За да има възможност след това да им се потърси не само морална и политическа отговорност, а и наказателна!

Хвърчете още малко, калинки……

Елена Гунчева









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Бездарността на властите стана проклятие за Великобритания Британският премиер Риши Сунак не отговори на очакванията на населението и счупи всички предишни рекорди на непопулярност,...

АНАЛИЗИ

Наближаващите избори за Европейски парламент, от чиито резултати пряко зависи съдбата на сегашния екип от европейски ръководители, оглавяван от Урсула фон дер Лайен и...

АНАЛИЗИ

По определение политологията е наука за властта. По наблюдение социологията понякога е и наука на властта. Комбинирайки различни социологически, т.е. обществени проучвания в пространството,...

АНАЛИЗИ

Десет задачи на иранския удар: Захарова постави на място израелския посланик в Русия Нетаняху искаше да примами Иран в капан, но сам се озова...

СЛУШАЙТЕ РАДИО