Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Ваня Григорова: Ще работя всяко дете на София да има адекватна грижа





Ще работя за това за всяко едно от децата на София да има адекватна грижа. Това каза кандидатът за кмет и водач на листата на МК „БСП за България“ Ваня Григорова на среща със специалисти, работещи в детски ясли. Тя разговаря с тях заедно с кандидатите за общински съветници Миролюба Станоева и Иван Кирилов. Място в детските ясли и градини за всяко едно дете е сред ключовите политики на Григорова и е приоритет на широката лява местна коалиция.

Ваня Григорова изрази мнение, че са необходими повече самостоятелни ясли. Тя обърна вниманието и върху друг важен аспект, свързан с детските заведения.

“Продължаваме борбата в детските ясли да работят медицински сестри, а не да бъдат подменени от други образователни специалисти,” тъй като най-малките деца имат нужда не толкова от педагогическа, а от адекватна медицинска грижа.

Миролюба Станоева, кандидат за общински съветник от лявата коалиция и самата тя директор на самостоятелна детска ясла, се обяви против идеята детски ясли и детски градини да бъдат разполагани в приземни етажи на частни кооперации и други неподходящи пригодени помещения. “Те не разполагат с двор и с нормални условия за отглеждане на деца. Частният бизнес иска да овладее тази ниша и да създадат своите корупционни схеми”, за да получават гарантирани средства от разположените там детски заведения, коментира тя. “Затова ние, хората, които носим децата в сърцата си, сме хората, които можем да се противопоставим на такива решения и аз вярвам, че Ваня Григорова ще даде на гражданите експертно управление, допитвайки се до нас”, заяви Миролюба Станоева в качеството си на директор на ясла, синдикалист и специалист с дългогодишен опит.

“Зад клишетата като “ремонт на ремонта”, “концесионнни договори” стои източването на общинския бюджет, заяви Ваня Григорова – Тези грешно похарчени пари могат да отидат за увеличение на заплати и за подобряване на материалната база в читалища, училища, детски ясли, детски градини и къде ли не другаде. Имаме сериозна нужда от дофинансиране на ключови публични дейности”. Григорова заключи, че “столичният бюджет трябва да работи в интерес на гражданите, а гласът на нечутите да бъде чут.”

На срещата бе повдигнат и въпросът, че в момента в София няма необходимите домове за деца с увреждания, за възрастни хора и дневни центрове за деца от аутистичния спектър, където те да получават адекватна грижа от медицински специалисти.

Ваня Григорова припомни, че като синдикалист е била част от Националния съвет за хората с увреждания и един от острите проблеми е липсата на достъпна среда в София.

Тя посочи изключително порочната практика инвеститори да предпочетат да платят глоба, вместо да изпълнят задължителното условие при строежа на публични и обществени сгради да изградят рампа и достъпна среда за граждани с увреждания. “Няма достъпна среда и хората с увреждания на практика са заложници в домовете си”, подчерта Ваня Григорова и се обяви за мерки срещу тези практики.

Ние от нашите каузи не отстъпваме, каза в заключение Ваня Григорова.

По-рано тя, председателят на БСП – София и кандидат за общински съветник Иван Таков и заместник-председателят на БСП – София и кандидат за общински съветник Иван Пешев се срещнаха с представители на Българската предприемаческа асоциация BESCO – неправителствена организация, която свързва стартъпи, инвеститори, правителство, институции и други заинтересовани страни, свързани с иновациите.

Те посетиха и разгледаха работно пространство – хъб за споделени иновации и споделени лаборатории.

Ваня Григорова обсъди с представителите на организацията възможности за бъдещо сътрудничество в рамките на общинските дейности и осъществяване на подкрепа за учениците и училищата, които не разполагат със съвременни STEM центрове.

В последвалите разговори Ваня Григорова и Иван Таков представиха приоритетите си за управление на столицата и отговориха на поставените въпроси.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

СЛУШАЙТЕ РАДИО