Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Мутрата Борисов назначи ново правителство с неграмотен МП Главчев, Денков отново се държи като малоумен





  • Служебното правителство на Главчев се закле, парламентът заседава 5 минути
  • Денков шашна присъстващите като награби силно Марчето от село при предаването на властта на Главчев

Кабинетът „Главчев“ положи клетва в Народното събрание. Цялата церемония трая буквално няколко минути, след което председателят Росен Желязков закри заседанието.

Съставът на правителството остана същият с една-едиствена промяна – външният министър, който е Стефан Димитров. Това стана ясно буквално минути преди самото заседание на парламента.

За церемонията, в НС дойде и президентът Румен Радев заедно с вицепрезидента Илиана Йотова. Държавният глава направи обширен коментар преди да започне заседанието.

Ето и пълния списък с министрите в служебния кабинет:

Министър-председател – Димитър Главчев

Вицепремиер и министър на финансите – Людмила Петкова

Министър на вътрешните работи – Калин Стоянов

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Виолета Коритарова

Министър на труда и социалната политика – Ивайло Иванов

Министър на отбраната – Атанас Запрянов

Министър на външните работи – Стефан Димитров

Министър на правосъдието – Мария Павлова

Министър на образованието и науката – Галин Цоков

Министър на здравеопазването – Галя Кондева

Министър на културата – Найден Тодоров

Министър на околната среда и водите – Петър Димитров

Министър на земеделието и храните – Кирил Вътев

Министър на транспорта и съобщенията – Георги Гвоздейков

Министър на икономиката и индустрията – Петко Николов

Министър на иновациите и растежа – Росен Карадимов

Министър на енергетиката – Владимир Малинов

Министър на електронното управление – Валентин Мундров

Министър на туризма – Евтим Милошев

Министър на младежта и спорта – Георги Глушков

Церемония по приемственост в изпълнителната власт се състоя в Гранитната зала на Министерския съвет, след като членовете на служебния кабинет положиха клетва в Народното събрание. Правителството на Николай Денков сдава властта на кабинета на Димитър Главчев. И досегашният и новият министър-председатели подчертаха важността по организацията на изборите.

Денков призова Народното събрание да не прави промени в Изборния кодекс до провеждането на вота, който президентът насрочи за 9 юни и ще е 2 в 1 – за български и европейски парламенти.

Доверието в изборите било под въпрос и то трябвало да се върне. Един от индикаторите за това е дали ще има машини при гласуването. Защото ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че започва да хвърля сянка върху изборните резултати, подчерта Николай Денков. Членовете на отиващото си правителство били готови да помагат на новото с цел осъществяване на плавен преход във властта.

Главчев изчете предварително написана реч. Той заяви, че няма да се поддава на провокации, няма да влиза в дребнотемия и няма да позволи да бъде въвлечен в предизборни страсти и в лични амбиции. Служебният премиер обеща да работи за стабилност и единение в държавата.

Двамата премиери се здрависаха със старите и новите министри. Направи впечатление, че Николай Денков прегърна горещо досегашната вицепремиерка и външна министърка Мария Габриел от ГЕРБ. Това подир него направи и Димитър Главчев.

Любопитен момент е, че до Габриел в този момент беше досегашният финансов министър Асен Василев, който е началник на Денков по партийна линия. А Василев на 19 март обяви, че Мария Габриел е може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България. Повод за думите му тогава бе нейното действие по-рано през деня, когато тя внесе проектосъстав на Министерски съвет при президента с лица на ПП-ДБ, което не бе съгласувано с тях и се случи след провал на преговорите за ново правителство с партията на Габриел – ГЕРБ.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

СЛУШАЙТЕ РАДИО