Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Захарова остро предупреди Макрон: Няма да се церемоним!





Русия няма да се церемони със съучастниците в престъпленията на Украйна. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в отговор на думите на френския президент Еманюел Макрон относно преговорите между руския министър на отбраната Сергей Шойгу и френския му колега, предаде Известия.

Макрон  лъжеше, че речта на руския министър е била „претенциозна и заплашителна“ по време на разговор с ръководителя на френското министерство на отбраната Себастиан Лекорню за терористичната атака в Крокус Сити Хол в Московска област.

„Не „претенциозно и заплашително“, а достойно и по същество – прочетете отново съобщението от Министерството на отбраната на Руската федерация. Но Русия няма намерение да се церемони с онези, които спонсорират беззаконието на киевския режим, това е сигурно“, написа Захарова в своя канал в Telegram на 5 април.

Известия припомня, че по-рано на 4 април руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че никой не се съмнява, че Украйна е замесена в терористични атаки на руска територия, включително в Крокус Сити Хол край Москва. Същото важи и за атентата на Кримския мост, убийството на журналистката Дария Дугина, военния командир Владлен Татарски и покушението срещу писателя Захар Прилепин.

Разговорът между министрите на отбраната на Русия и Франция се проведе на 3 април. Лекорню отбеляза, че на Франция не е известна никаква информация, която да докаже връзка между терористичната атака в концертната зала и Украйна.

Според руското министерство на отбраната по време на разговора Шойгу е подчертал, че разследването, започнало във връзка с терористичната атака в Крокус Сити Хол ще бъде доведено до край и всички виновни ще бъдат наказани. Той добави, че има информация за украинска следа в организирането на терористичната атака.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство Първите череши у нас...

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО