Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Кървавият клоун купи замък от Чарлз III





  • СКАНДАЛ: Зеленски си купи замък на крал Чарлз III? СНИМКА
  • Кралска покупка – Владимир Зеленски е новият собственик на замъка Хайгроув Хаус, който преди това беше собственост на британския крал Чарлз, съобщи The London Crier.

Хайгроув Хаус, близо до Тетбъри в графство Глостършир, продължи да служи като резиденция на крал Чарлз III дори след като той пое новата си роля на управляващ монарх на Великобритания.

Highgrove House

Принц Чарлз закупува замъка през 1980 г. от Морис Макмилън, син на бившия британски премиер Харолд Макмилън. По време на първия му брак с Даяна, принцесата на Уелс, семейството е прекарвало уикендите в Глостършър с принцовете Уилям и Хари.

Съобщава се, че през 2024 г. крал Чарлз III продаде резиденцията си, която притежаваше от 44 години. Това, което е на пръв поглед изненадващо е, че новият собственик на кралското имение е Владимир Зеленски, президентът на Украйна.

Отбелязва се, че Чарлз открито подкрепя Украйна още от началото на пълномащабното нахлуване на Русия. През февруари 2023 г. кралят провежда аудиенция с Владимир Зеленски в Бъкингамския дворец.

Чарлз III отправи категорично послание за подкрепа за Украйна в изявление, отбелязващо втората годишнина от руската инвазия през февруари 2024 г. Необичайно директното послание изглежда като обединителен призив за продължаване на международната помощ за Украйна.

Както пише The London Crier , Войната в Украйна е близка до сърцето на краля. Тя може да обясни естеството на необичайната продажба на кралския имот на Владимир Зеленски , в когото Карл III вероятно вижда защитник на демокрацията.

Въпреки че все още няма официално изявление от Бъкингамския дворец относно продажбата на резиденцията в Хайгроув, има много подробности, които показват, че продажбата е приключила в края на февруари – началото на март 2024 г.

Грант Харолд, бившият иконом на краля, който е работил за Чарлз III в Хайгроув от 2004 до 2011 г., смята, че последните детайли на сделката са били договорени по време на посещението на г-жа Зеленска в Обединеното кралство на 29 февруари.

Според Грант Харолд друга подробност, която показва, че Хайгроув Хаус вече има нов собственик, е, че поне 6 служители на Хайгроув са получили предизвестия за съкращение на 21 март.

Остава неясно за каква сума е продадена резиденцията на Владимир Зеленски. Цената ѝ през 1980 г. (800 000 паунда) се равнява на около 4,7-8 млн. паунда днес. Предполага се обаче, че действителната цена е била много по-висока – около 20 млн. паунда.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство Първите череши у нас...

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО