Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВОЙНА

The Sun: Израел се готви да нанесе удар по ирански ядрени обекти





Израел подготвя удар по ирански ядрени централи, ако бъде изправен пред атака като отмъщение за смъртта на високопоставен командир в Техеран миналата седмица. Tова съобщи британският вестник „The Sun“, позовавайки се на западен служител на сигурността.

Отбелязва се, че военният кабинет на израелския премиер Бенямин Нетаняху провежда извънредни заседания поради опасения, че Иран ще предприеме нападение, докато напрежението в Близкия изток заплашва да прерасне в тотална война.

Западен служител по сигурността разкрива през изданието, че Израел ще отговори на всички атаки, като нанесе директни удари по ядрените обекти на Иран.

Израелските сили провеждат тайни военновъздушни учения в подготовка за опасната ескалация, съобщава на свой ред израелската медия „Elaph News“.

Иран е домът на няколко ядрени обекта, включително електроцентрали, уранови мини и изследователски реактори, посочва британският вестник, като добавя, че целенасочено нападение срещу един от тях може да доведе до безпрецедентна ескалация на конфликта в Близкия изток.

Припомня се, че посолството на Техеран в сирийската столица Дамаск беше разрушено при предполагаем израелски удар миналия понеделник, при който бяха убити няколко висши командири. Генерал Мохамад Реза Захеди загина заедно с шестима високопоставени членове на армията на Иран.

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей бързо отправи заплахи за отмъщение и се закани да „разгроми ционисткия режим“. Президентът на страната Ебрахим Раси на свой ред заяви, че предполагаемият удар от страна на Израел „няма да остане без отговор“.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Експерти коментираха пред The Sun, че отмъщението от страна на Иран, подкрепящ Хамас, Хизбула и бунтовниците хуси, ще предизвика глобална война. Бившият британски танков командир и военен анализатор Хеймиш де-Бретън Гордън определи страните като „заклети врагове“.

Вестник Утро припомня, че американският президент Джо Байдън остро разкритикува действията на Израел в Ивицата Газа и нарече подхода на премиера Бенямин Нетаняху грешка. Американският телевизионен канал CNN отбелязa, че това са най-острите и критични забележки на американския лидер към израелския премиер. „Мисля, че това, което прави, е грешка. Не съм съгласен с неговия подход“, отбеляза американският държавният глава.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство Първите череши у нас...

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО