Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Израел осъди ли украинските атаки по нашата територия?





  • Израелската посланичка в Русия Симона Халперин призова Москва да осъди иранските атаки с дронове и ракети срещу територията на Израел.
  • Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че не си спомня израелските власти някога да са осъждали ударите на Украйна по руска територия.

„Симона, напомнете ми кога Израел осъди поне един удар на киевския режим по руските региони… Не помните? И аз. Но си спомням редовните ви изявления в подкрепа на действията на Зеленски“, написа Захарова в Телеграм.

Руското външно министерство заяви днес, че е изключително обезпокоено от иранските удари по Израел и призова всички страни от конфликта да проявят сдържаност. Същевременно според него напрежението ще остане високо, докато не се разреши конфликтът между Израел и палестинците, предаде агенция “Ройтерс”. Русия отбеляза, че Техеран е заявил, че атаката е извършена в рамките на правото му на самоотбрана след израелския удар по иранското консулство в Дамаск, което Москва осъди.

Русия и Иран поддържат близки стратегически отношения на фона на руската агресия в Украйна. Техеран осигурява бойни дронове на руската армия за атака срещу военни и цивилни цели на украинска територия. Пълномащабната война, която Русия започна непредизвикано срещу Украйна през февруари 2022 година, вече навлезе в третата си година.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

СЛУШАЙТЕ РАДИО