Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ЗАКОН

ПРАВОТО УМРЯ, ДА ЖИВЕЕ ТЕРОРА





Ден преди Денят на Конституцията – 16-ти април, български съдии от специализирания наказателен съд погазиха правото и справедливостта и се превърнаха от орган, който е призван да прилага закона, в орган, който по вътрешно убеждение прилага тоягата на диктатурата. Двадесет години затвор и конфискация за Десислава Иванчева! Не може да бъде!? Може, в герберастката Територия, на която управляват мутрите, може всичко!

Срамно решение, което ще остане в историята на българското право. Как се съди и осъжда, когато обвиняемият е неудобен на властта. Как правосъдието и съдебната система се използват за смачкване на независимостта, на свободата на мнение, на противопоставянето на силните на деня.

Съдът, с това си решение, обяви на всички: ВСЕКИ ВРАГ НА ГЕРБ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН И ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА! Това е посланието, а не че е приложена справедливостта.
Като юрист добре осъзнавам, че нямам правото да преценявам справедливостта на присъдата, без да съм запозната с доказателствата по делото.

Но също така като юрист виждам пропастите, които излязоха в медиите в тезата на обвинението. Как свидетели са били притискани от държавата да лъжесвидетелстват. Видях и отвратителното и целящо назидание на всички несъгласни с властта арестуване и унижение на тази жена.

Също видях как Живко Суджука Герберастки си работи и се развява по медиите за също такова престъпление. Виждам как хора, които трябва да са в затвора, нагло ни се смеят от екраните на телевизора и отново продължават да участват във властта!

Днес не беше раздадено правосъдие! Днес правото умря!

Елена Гунчева









Може да харесате

СКАНДАЛ

ПП-ДБ са жертва на неговата ОПГ, която с медии, МВР, служби и парламентарни комисии ги мачка и очерня, само да не вземат много на...

ЗАКОН

В комисията за Мартин Божанов-Нотариуса, не казват нищо конкретно за връзки и влияния върху висши държавни служители с групата му, дори на закрито заседание...

ЗАКОН

Валят становища от държавното обвинение срещу проекта за нов Закон за съдебната власт Прокуратурата се мобилизира срещу проекта за нов Закон за съдебната власт...

БЪЛГАРИЯ

Върховните съдии ги обявиха за произволни и внесоха искане в КС за обявяването им за противоконституционни Върховните съдии атакуваха пред Конституционния съд част от...

СЛУШАЙТЕ РАДИО