Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Борисов: Нагъл и безкрупулен!





Борисов: Няма да дам оставка дори ако ГЕРБ изгуби евровота. Изкарвам мандата, после давам път на млади хора

След като спра да съм премиер, прибирам се в партията. Цецо си заложи главата – срещу “Хизбулла” и “Наглите”, но с този апартамент заличи всичко, каза по БНТ министър-председателят

Не. Така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос на водещия на “Панорама” по БНТ ще хвърли ли кърпата, ако ГЕРБ изгуби евровота.

“Просто от другата страна няма нищо”, аргументира се той.

Аз съм се родил в тая къща в Банкя, там ще умра. Няма да ме видите в друго жилище и след като изляза от политиката. На президентските вили правят ремонти, аз в резиденцията не съм позволил за 1 лев ремонт да направят.

Това заяви още премиерът Борисов в предаването на БНТ “Панорама”.

“Направил си къща с асансьор. Тези преди нас са имали цели сгради с асансьори – тези, които са приватизирали. За един апартамент с асансьор или за една къща в Сандански, на фона на това, което са приватизирали”, изтъкна Борисов.

Каквото съм изградил, другите не могат само да го боядисат, изтъкна премиерът. И се зарече: “Много брутално ще действам.”

Аз Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата срещу военното крило на “Хизбулла”, и за “Наглите”. От символ, от човек, който имаше изключителен авторитет в партията, след това нещо (апартамента) заличи всичко добро, което е направил.

“Има ден за прошка – 26 май.” Така загатна премиерът, че от резултата на вота зависи бъдещето на Цветанов.

И в Библията е написано, че първо трябва да се огледаш, преди да критикуваш, каза министър-председателят по повод критиките на президента Румен Радев.

Аз никога, никога не съм искал да става президент. Не ми минава през главата, отсече Борисов. “Аз ще си изкарам мандата, през това време ще си стабилизирам партията”, отсече той.

“Диктатура в България? Всеки може да излезе да ме напсува и го правят – от сутрин до вечер. Само дето не съм дал да ми ударят два шамара”, озадачен е от тези обвинения премиерът Борисов.

Някога българите ще си спомнят как по времето на моето управление е имало нула миграция, нула натиск на границата, категоричен е той.

Догодина в края ще им закарам магистралата до Хемус и до Ловеч, за да могат да си ходят до Горна Митрополия, додаде министър-председателят, след като водещият пита дали заради президента Радев е ремонтирал висшето военно училище в Долна Митрополия.

“Вчера 500 000 автомобила излязоха от София и отидоха на почивка – по “Струма”, по “Хемус”, по “Тракия”, после защо съм ремонтирал магистрали и мостове, които по 30 години не са пипани и само Господ ни е опазил”, ядоса се Борисов.

Контрабандата сега е 5 процента, като дойдохме беше над 35. Колко олигарси са в ареста, напомни министър-председателят.

“Не. Просто искам да видя и “Хемус” и затова съм я направил необратима.” Така отговори Борисов на въпроса дали се чувства уморен.

Последно ще ремонтирам пръстена на околовръстното към Банкя, уточни той. И добави: “Аз съм такъв – винаги за мен последно.”

Президентът се разграничи и по отношение на Северна Македония, където сега ще отиде папата след България, вметна Борисов. И добави: “С президента иначе по много теми работим и се надявам да продължим да работим.”

Беше ми любопитно да видя един паднал човек – как живее и какво се случва, обясни Борисов как е наблюдавал Тодор Живков – отритнат от тези, които са му целували и ръцете, и краката. После имах възможност да гледам и царя – възхода и как падна, един съветник не можа да вкара в София, където милиони го посрещнаха, даде друг пример той.

Затова толкова ме е яд на моите съпартийци – защото аз съм гледал как се сриват. Затова трябва всичко, което е донесло щета, да се отстранява. Гадно е, но няма друг начин. Един Делян Добрев е изключително умен човек, но той повече не може да бъде лице, обясни Борисов.

Премиерът продължи: “Аз знам истината – български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен. Нещо повече – на нашите царе, с които се гордеем, не им знаем гроба. Нито един приживе – не само не е одобрен, но и убити има. Но няма да допусна да си отидем като маскари, точно обратното. Направили сме много, с десетилетия ще се говори какво сме направили. Имаме още сила, още потенциал, съпротивителни сили на партията.”

“Изкарвам си мандата, прибирам се в партията. Ще дам път на много млади хора”, загатна Борисов, че след края на мандата през 2021 г. ще се оттегли от изпълнителната власт.









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО