Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ИМОТИ

Купувайте само луксозни жилища!





Брокери посочиха кои имоти са най-добрата инвестиция в момента

Луксозните жилища са най-добрата инвестиция, казват брокери на имоти. Причината за това е, че търсенето на такива имоти не се влияе от размера на лихвите по кредитите и от ръста на цените на храните. Луксозни имоти купуват предимно хора с високи доходи и с налични пари в брой.

Затова повишаването на разходите за издръжка на живота не е повлияло на семейния им бюджет.

Хората са станали по-колебливи при покупката на имот, разказаха брокери. Вече правят повече огледи преди да изберат жилище, което е най-подходящо за семейството им. Желанието на купувачите да придобият нов дом не е намаляло. Но вече сравняват много по-внимателно наличните оферти по отношение на цената и качеството, за да открият най-изгодната за тях сделка.

Повече информация на сайта https://luxbulgaria.com/

Търсенето на имоти тепърва ще расте, смятат експертите от бранша. България е на първо място сред страните от ЕС по дял на хората, които живеят в пренаселени жилища. Това означава, че децата живеят с родителите си, или площта на жилището им не е достатъчна за броя на членовете в домакинството.

В България само 2,4% от хората живеят в жилище под наем. Това означава, че реално няма дилема дали да купим жилище или да живеем под наем. Всеки се ориентира към покупка на имот, когато може да си го позволи.

Повече информация на сайта https://luxbulgaria.com/

Въпреки ръста на ипотечните заеми през последните години, пазарът на тези кредити тепърва ще се разраства. Само 2,3% от домакинствата у нас живеят в жилище, купено с ипотечен кредит, при 80% в Нидерландия. Съотношението между общия обем на ипотечните кредити и брутния вътрешен продукт (БВП) на страната достига 11,6% при средно 40% в Европа.

Повече информация на сайта https://luxbulgaria.com/

Инвестициите в имоти също са малко спрямо другите страни. Съотношението на инвестициите в жилища спрямо БВП у нас също е една 2,4% и е много под средното ниво за страните от ЕС. Затова прогнозите са за ръст на вложенията в недвижими имоти.

Повече информация на сайта https://luxbulgaria.com/

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА









Може да харесате

ВОЙНА

Терористите в Киев, с подкрепата на Запада, открито се готви за нова атака срещу Кримския мост, каза на брифинг говорителят на руското външно министерство...

СВЯТ

Преките чуждестранни инвестиции в Германия са намалели с 12% за миналата година, тъй като европейската икономическа сила е привлякла по-малко бизнес възможности за чуждестранни...

ПОЛИТИКА

Нинова вкарва Калоян Методиев (СДС) и в парламента Тя тайно е пробутала протежето си на избираемо място в 25 МИР След като се настани...

ЗАКОН

Прокуратурата е осъдена да плати 91 000 лв. на бизнесмена и издател на “Дневник” и “Капитал” Иво Прокопиев. За сметка на държавното обвинение са...

СЛУШАЙТЕ РАДИО