Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СЕНЗАЦИЯ

Живко Коцев и Николина Ангелкова отдъхвали в най-скъпия курорт на Малдивитеи придружени от контрабандиста Ярата





  • Живко Коцев отдъхвал в най-скъпия курорт на Малдивите с Николина Ангелкова и контрабандиста Ярата
  • Подарили му часовника за 50 бона на летището в Дубай на връщане от баровската екскурзия

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев, който е с повдигнати обвинения като член на бандата за контрабанда на цигари на Никола Николов – Паскал, е прекарал цяла седмица в най-скъпия курортен комплекс на Малдивите „One&Only“ в компанията на бившия министър на туризма Николина Ангелкова, арестувания контрабандист Стефан Димитров – Малката Яра и неговата половинка. Това разкрива източник на „Уикенд“, запознат с течащото разследване срещу контрабандистите и протектиращите ги мастити държавни служители.

Баровската съвместна почивка на Живко Коцев с Николина Ангелкова и с Малката Яра се е състояла в първите дни на месец декември м.г., като според данни на разследването веселата компания е отдъхвала седем дни в две наети вили на брега на Тихия океан с 20-метрови самостоятелни басейни в 5-звездния комплекс „One&Only“. Цената на нощувката в една от вилите в бляскавия курорт надхвърля 5000 лева, а всяка една от къщите над водата е оборудвана с огромна спалня, голяма всекидневна, трапезария и шикозна баня.

Грубата сметка показва, че почивката на Живко Коцев на Малдивите е струвала около 50 000 лева, като по всяка вероятност масрафа е бил поет от Николина Ангелкова. Засега остава загадка дали бившия министър на туризма е отдъхвала съвместно с Живко Коцев в една от наетите вили. Според източник на „Уикенд“, Ангелкова e имала любовна авантюра с подсъдимия бивш главен секретар на МВР, въпреки упорития слух за сексуалната ориентация на Коцев и подмятания за близостта му с шефа на НАП Румен Спецов.

Запознати с разследването за обвързаността на Живко Коцев с контрабандистите от бандата на Паскал разкриват, че мастития полицай е летял за Малдивите заедно със Стефан Димитров – Малката Яра и с неговата приятелка през Истанбул, където към тях се присъединила и Ангелкова. Компанията е отлетяла с билети за бизнес класа на „Туркиш Еъруейз“, всеки от които е струвал по 6000 евро.

На връщане от Малдивите Живко Коцев, Ангелкова и Малката Яра са летели през Дубай с полет на авиокомания „Емирейтс“. Именно на летището в Дубай Живко Коцев е получил като подарък часовника „Хубло Биг Бен“, който му бил купен от Стефан Димитров по заръка на неговия баща Марин Димитров – Ярата. За да не плати дължащо мито от няколко хиляди лева за баровския часовник на летището в София, Живко Коцев поставил часовника на ръката си в Дубай и скрил кутията и гаранционната бележка на тиктакащото бижу в багажа си.

Скандалните общи снимки на Живко Коцев с Николина Ангелкова се появиха в медиите още преди месец, когато тогавашния главен секретар на МВР беше приел ролята на свидетел срещу митническото ОПГ. На една от снимките Коцев и Ангелкова позират пред ВИП залата на летище „София“ заедно със Стефан Димитров, а на другата снимка ченгето с присадената коса се вози на задната седалка на „Мерцедес Майбах“ до Ангелкова и демонстрира скъпия си часовник. Тогава бившата министърка на туризма коментира, че се познава с Коцев от по-малко от година и че се е виждала с него „както на публични събития, така и по поводи“, но изобщо не се интересувала от работата му.

От телевизионно интервю на градския прокурор на София Илиана Кирилова стана известно, че Ангелкова вече е била разпитана като свидетел, но не се е разпознала на снимките с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и е обявила, че няма спомен да се е снимала с него. „Нейната роля по това разследване предстои да се изясни. Ако лицево-идентификационната експертиза потвърди, че е тя, се притеснявам за нея евентуално дали пък няма проблеми с паметта“, коментира Илиана Кирилова, без обаче да се впуска в повече подробности.

Според източник на „Уикенд“ от държавното обвинение, е твърде възможно Николина Ангелкова да се сдобие с обвинение за „затаяване на истината“.

В ДАНС съществува оперативна информация, че Живко Коцев е покровителствал не само контрабандните канали на Никола Николов – Паскал и баща и син Димитрови за износ на цигари към Европейския съюз, но и мащабна схема за внос и износ на преработван в България руски петрол и заобикаляне на ембаргото на Европейския съюз за внос-износ на руски горива. Твърди се, че една от големите нефтени компании е внасяла контрабандно руски петрол тип „Уралс“, който с фалшиви документи е представян като гориво, идващо от Латинска Америка и Африка. Впоследствие горивото е преработвано и тайно е изнасяно от България чрез танкери, а и с цистерни през ГКПП „Дунав мост“.

Смята се, че контактите и плащането на ежемесечни подкупи към МВР и Агенция „Митници“ е минавало през ексминистърката на туризма Николина Ангелкова, която миналата есен стана съдружник на Валентин Златев в туристическата фирма „Тера уей инвестмънт груп“, управляваща активи за над 500 млн. лв.

Според запознати с разследването, приобщаването на Николина Ангелкова към схемата с горивата е станало по линия на нейната кума Виолета Лорер. Именно съпругата на Даниел Лорер запознала преди около година Ангелкова с Живко Коцев.

„За да се измъкне от бъдещо обвинение, Николина Ангелкова, колкото и да не желае, ще трябва да поддържа версията, че е имала сърдечни отношения с Живко Коцев и в качеството на негова интимна приятелка е засичана често пъти в неговата компания“, коментира столичен магистрат.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ВОЙНА

След като ръководителят на Агенцията за наблюдение на атомната енергия на ООН предупреди, че Иран разполага с достатъчно уран, за да произведе „няколко“ ядрени...

СВЯТ

НАТО използва Украйна за своите антируски интереси, а бъдещето на гражданите на страната не е от голямо значение за Запада. Това заяви говорителят на...

ПОЛИТИКА

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това заяви заместник-министърът на външните...

ПОЛИТИКА

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент, пише руското издание Известия....

СЛУШАЙТЕ РАДИО