Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Тайни клиенти спипаха А1 да пробутват на клиенти непоискани услуги





Тайни клиенти спипаха А1 да пробутват на клиенти непоискани услуги

Инспектори на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), маскирани като клиенти, спипаха служители на А1 да пробутват на хората услуги, които не са поискали, като не им дават възможност да прочетат договора.

Това ще коства на мобилния оператор глоба от 10 000 лв., потвърдена и от втората съдебна инстанция с окончателна решение.

Проверката била извършена на 15 март м. г. в офис на А1 в Карлово. Мъж и жена се представили за клиенти и обяснили, че искат да сключат договор за пакетна услуга телевизия и интернет.

Служителката на оператора им помогнала да си изберат план, след което написала договора и без да го покаже на жената, я приканила да го подпише на електронно устройство с дисплей, на което се виждал единствено правоъгълник с място за подписа.

„Клиентката“ попитала какво подписва, защото текстът на договора не се виждал.

Не получила отговор, след което подписала и заедно с колегата й обяснили, че всъщност са служители на КРС.

После изискали договора и установили, че той предполага освен доставка на телевизия и интернет и на фиксирана телефонна услуга, за каквато въобще не било ставало дума.

Така бил написан актът.

Наказателното постановление било обжалвано както пред Карловския районен, така и пред Административния съд в Пловдив, но то е потвърдено, защото А1 и друт път са били санкционирани за същото нарушение.

Така глобата трябва да бъде платена.

Ваня ДРАГАНОВА









Може да харесате

СВЯТ

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Китай е поредната демонстрация на изключителната арогантност и жажда за власт на американския елит. Това...

ПОЛИТИКА

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни избори под никаква форма...

ПОЛИТИКА

50-ият парламент ще е по-различен. Вождът на ГЕРБ очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Не знам г-жа Бориславова като какво длъжностно лице се изказва...

БЪЛГАРИЯ

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство Първите череши у нас...

СЛУШАЙТЕ РАДИО