Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Ето коя е Галя от посолството на САЩ, която диктува на ГЕРБ





Галина Димитрова е наследник на кървавочервен сливенски комунистически род
Галина Събева, експерт политическите въпроси в Американското посолство, е мистериозната Галя, която е звъняла на Деница Сачева от ГЕРБ, за да я разпитва за Вежди Рашидов.
Припомняме, че депутати от партията на Борисов разкриха, че вчера Сачева им съобщила, че Галя от Американското посолство, след като видяла статуса й за Вежди Рашидов, й се обадила, за да я попита какво става и за да й каже, че от „Козяк“ следят случая.
Справка показва, че две жени с името Галя са харесали статуса на Деница Сачева за Рашидов. Това са съпругата на Иво Прокопиев – Галя Прокопиева, и профил с името Галина Димитрова.
Проверка в социалната мрежа Linkedin показва, че профил със същата снимка, но с име Галина Събева, е обозначил като своя месторабота Американското посолство у нас, а като длъжност – специалист политически връзки.
Очевидно става дума за един и същи човек. Галина Събева или Галина Димитрова е въпросната служителка от посолството, разпитвала за Вежди Рашидов.
Събева е от старо комунистическо потекло. Дядо й е комунистът-активист от Сливен Съби Димитров, самоубил се през 1941 г. Баща й, като наследник на славния комунист, пък се урежда с посланическо място в Швейцария по времето на соца. Самата Галина работи известно време като репортер за Ройтерс, но след като се задомява за американското търговско аташе, се преориентира към пламенна служба в посолството на „Козяк“.









Може да харесате

СВЯТ

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това заяви германският министър на...

ВОЙНА

Монтираха “Нежданчик” в Калининград. Руски РЕБ системи ослепяват НАТО Членовете на НАТО можете да вразумите, като ги ударите с чук по челото като бесен...

ВОЙНА

В резултат на активните бойни действия в района на Харков северната група постигна значителен напредък на фронта. Според оперативната справка за 10 май 2024...

СВЯТ

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността се увеличава, броят на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО