Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Наркомана Зеленски не издържа! Нападна Конгреса на САЩ





Намерението на американските конгресмени да подложат на гласуване законопроект за военна помощ на Израел без подобни решения за Украйна е позор за САЩ. Това заяви президентът на републиката Владимир Зеленски в интервю за американската обществена медия PBS, предаде Lenta.ru.

Според украинския лидер политиката на Вашингтон по отношение на финансирането на съюзниците му се струва все по-странна и не се вписва в представите на Киев за сигурност.

„Това е позор за света и позор за демокрацията. (…) Ако Украйна падне и има война с други държави членки на НАТО, а такава ще има, тогава американските войници ще се защитават и ще умрат„, заплаши Зеленски.

Той изтеризира, че е трудно да се води бой, когато числеността на авиацията на противника значително превишава украинската в съотношение 30 към 1, а артилерията – 10 към 1.

Зеленски също така осъди действията на Конгреса с подготовката на двете управляващи американски партии за предстоящите президентски избори, а нежеланието да се финансира Украйна в тази връзка – с евентуален срив на рейтинга.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

„Това е изборен въпрос в Съединените щати. Това е въпрос на чиста политика. За това става дума. Забравят, че мъртвите хора не се интересуват от рейтинги“, заключи държавният глава.

Lenta припомня, че по-рано стана известно, че председателят на Конгреса на САЩ Майк Джонсън планира да раздели гласуването на законопроекти за военна помощ за Украйна и Израел. В същото време според плана на републиканците въпросът за доставките за Тел Авив ще бъде обсъден на другия ден.

Вестник Зора припомня, че по-рано украинският президент трескаво се молеше, че Западът трябва да се обедини, за да плаща повече за войната в Украйна по примера на Израел.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СВЯТ

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно не успя да се...

СВЯТ

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Китай е поредната демонстрация на изключителната арогантност и жажда за власт на американския елит. Това...

ПОЛИТИКА

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни избори под никаква форма...

ПОЛИТИКА

50-ият парламент ще е по-различен. Вождът на ГЕРБ очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Не знам г-жа Бориславова като какво длъжностно лице се изказва...

СЛУШАЙТЕ РАДИО