Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Евродепутат засрами Европейския парламент за Крим





Евродепутат засрами Европейския парламент за Крим

Френският евродепутат от дясната фракция „Европа на нациите и свободите“ Жан-Люк Шафхаузер сравнява ситуациите около Крим и Косово.

Според него, Европейският парламент „отрича на жителите на Крим“ това, коеот европейците „смятат за приемливо за косоварите“.

„Осъждате незаконната окупация на Крим, но одобрявате незаконната окупация на Косово“, заяви Шафхаузер.

Той отбеляза, че ЕП „осъжда руснаците“ и референдума в Крим, но „подкрепя войната на НАТО срещу Югославия“ и обявяването на независимост на Косово, нарушение на резолюцията на ООН.

В допълнение, ЕП подкрепи преврата в Украйна, въпреки че подкрепя върховенството на закона, каза евродепутатът.

Шафхаузер смята, че Европа „не харесва патриотичното желание на кримския народ“ да се върне в Русия, от която полуостровът исторически е част.

Преди това еврокомисарят по разширяването и политиката за съседство Йоханес Хан заяви, че ЕС „не признава и никога няма да признае” обединението на Крим с Русия. Според него Европа ще остане „непоклатима в политиката на непризнаване“.

През март ръководителят на руската държава Владимир Путин посети Крим, където се проведоха тържества по случай петата годишнина от Кримската пролет. Според него, Кримската пролет показа на целия свят, че Русия знае как да се обича и да се защитава.









Може да харесате

ВОЙНА

След като ръководителят на Агенцията за наблюдение на атомната енергия на ООН предупреди, че Иран разполага с достатъчно уран, за да произведе „няколко“ ядрени...

СВЯТ

НАТО използва Украйна за своите антируски интереси, а бъдещето на гражданите на страната не е от голямо значение за Запада. Това заяви говорителят на...

ПОЛИТИКА

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това заяви заместник-министърът на външните...

ПОЛИТИКА

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент, пише руското издание Известия....

СЛУШАЙТЕ РАДИО