Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Премръзналите бесни фермери запалиха огньове пред Европарламента, вътре луди политици затриха 50 млрд.





  • Евролидерите отпуснаха 50 милиарда евро за Украйна, а премръзналите фермери запалиха клади.
  • Имаме сделка, съобщи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел по повод преговорите за промяна на бюджета на ЕС.

Всички 27 държавни и правителствени ръководители одобриха предоставянето на допълнителни 50 милиарда евро за Украйна от европейския бюджет, добави той. По неговите думи решението води до предвидимост в европейската помощ за Киев.

Досега Унгария се въздържаше да подкрепи споразумението за промени в бюджета на ЕС заради Украйна. Будапеща първо се противопоставяше, а след това предложи бюджетните преводи към Украйна да бъдат одобрявани всяка година. С днешното решение се предвижда посочената сума да бъде изплащана в следващите три години.

На фона на отпуснатите 50 милиарда евро за Украйна, премръзналите бесни фермери, които протестират пред европарламента започнаха да палят клади.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Полетяха яйца по европарламента. Само Орбан се осмели да иде до трактористите в Брюксел.

„Няма фермери, няма храна“: Стотици трактори задръстиха Брюксел, докато фермерите притискат лидерите на ЕС за помощ, съобщава france24.

Фермери се спуснаха в Брюксел, за да притиснат срещата на върха на лидерите на Европейския съюз да направят повече, за да им помогнат с данъците, растящите разходи и евтиния внос, хвърляйки яйца по Европейския парламент, запалвайки огньове близо до сградата и пускайки пиратки.

Главни пътни артерии в Брюксел, сърцето на Европейския съюз, бяха блокирани от около 1000 трактора, според оценка на полицията.

Един трактор показваше банер с надпис „Ако обичате земята, подкрепете тези, които я обработват“, докато фермери от Белгия и други европейски страни се опитват да бъдат чути от лидерите на ЕС, които ще се срещнат по-късно. Друг транспарант гласеше: „Без фермери, няма храна“.

Служители по сигурността в екипировка за борба с безредиците стояха на пост зад бариерите, където трябва да се срещнат лидерите, на няколко пресечки от сградата на парламента, където бяха паркирани трактори на централен площад.

Междувременно ЕДИНСТВЕНО унгарският премиер Виктор Орбан се срещна с протестиращите в Брюксел. „Гласът на хората от улицата не се приема на сериозно от лидерите. Това дефицит на демокрация„, каза лидерът във във видео, публикувано на страницата му във Фейсбук.

Във видеото от сряда вечерта се вижда, че Орбан се разхожда сред тракторите, блокиращи улиците на Брюксел, и да се ръкува с демонстранте.

„Има европейски избори през юни. Имаме нужда от нов Европейски парламент. Трябва да намерим нови лидери, които наистина представляват хората„, добави той.

Последната среща на върха в Брюксел се провежда на фона на нарастващите протести на европейските фермери. Протестиращите фермери в четвъртък задръстиха пътищата около събитието с около 1000 трактора.

КритичноБГ публикува текста и видеото от ФБ страницата на Виктор Орбан:

„Европейска грешка е, че гласът на хората не се взема насериозно. Лидерите не ги приемат сериозно. Това е проблем номер едно. Можем да говорим за миграцията, за войната, за Украйна, за всичко. Но гласът на хората, гласът на улицата не се възприема сериозно от лидерите. Това е демократичен дефицит. През юни ще има европейски избори, така че се нуждаем от нов Европейски парламент. Трябва да намерим нови лидери, които наистина да представляват народа. Това е единственият изход.“

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ВОЙНА

След като ръководителят на Агенцията за наблюдение на атомната енергия на ООН предупреди, че Иран разполага с достатъчно уран, за да произведе „няколко“ ядрени...

СВЯТ

НАТО използва Украйна за своите антируски интереси, а бъдещето на гражданите на страната не е от голямо значение за Запада. Това заяви говорителят на...

ПОЛИТИКА

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това заяви заместник-министърът на външните...

ПОЛИТИКА

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент, пише руското издание Известия....

СЛУШАЙТЕ РАДИО