Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Германия отново се разделя по модела на Желязна завеса.





Карта, публикувана наскоро от германския агрегатор на социологически проучвания Wahlkreisprognose, показва, че в бившата Източна Германия Алтернатива за Германия (AзГ) има ясна преднина в почти цялата бивша Германска демократична република, докато западната част е доминирана от консервативния Християнодемкратичния съюз (ХДС) и баварската му сестринска партия Християносоциалния съюз (ХСС), пише RMXNews.

С други думи, страната е рязко разделена по линията на това, което някога е било Западна Германия и Източна Германия (ГДР).

На картата Институтът е оцветил избирателните райони на германския Бундестаг според партийните предпочитания.

Черният цвят представлява десноцентристкия ХДС, синият цвят – АзГ, червеният цвят – Социалдемократическата партия на Германия (СДП), а зеленият цвят – Зелените.

Колкото по-блед е цветът, толкова по-малка е преднината на партията в избирателния район, а колкото по-тъмен е цветът, толкова по-доминираща е партията.

ХДС доминира в Западна Германия извън големите градове, а АзГ – в Източна Германия извън Берлин. ХДС и AзГ напълно съвпадат с бившата граница между бившата Германска демократична република и бившата Западна Германия.

Изключенията са минимални: в северната част на Лайпциг ХДС има тясна преднина, докато на юг води новата партия на Сахра Вагенкнехт, „Алиансът на Сахра Вагенкнехт“ (BSW), който се отцепи от Левицата. BSW води и в бившия Карл Маркс Щадт, известен днес като Кемниц.

Според новото проучване, като цяло ХДС получава 27% в национален мащаб , докато АзГ има 19 на сто.

Може би най-сложната политическа карта е на Берлин: в районите Щеглиц-Целендорф, Райникендорф, Шпандау, Темпелхоф-Шьонеберг, Нойкьолн и Шарлотенбург-Вилмерсдорф ХДС развява знамето си, докато Фридрихсхайн-Кройцберг, центърът на града и Панков са със Зелените.

Трептов-Кьопеник се държи от Левицата, а Лихтенберг и Марцаан-Хелерсдорф клонят към AзГ. Районът около Потсдам е единственият, който симпатизира на управляващата СДП. В допълнение, в цяла бивша Източна Германия е най-популярната партия е Aлтернатива за Германия.

В Западна Германия, от друга страна, AзГ успява да вземе преднина само на две места и изненадващото е, че това са богатите градски райони: Гелзенкирхен в Рур и Манхайм на втория по големина град в Баден-Вюртемберг.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ВОЙНА

След като ръководителят на Агенцията за наблюдение на атомната енергия на ООН предупреди, че Иран разполага с достатъчно уран, за да произведе „няколко“ ядрени...

СВЯТ

НАТО използва Украйна за своите антируски интереси, а бъдещето на гражданите на страната не е от голямо значение за Запада. Това заяви говорителят на...

ПОЛИТИКА

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това заяви заместник-министърът на външните...

ПОЛИТИКА

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент, пише руското издание Известия....

СЛУШАЙТЕ РАДИО