Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Започват шведските проблеми с мафията НАТО





Швеция, която продажни политици присъединиха към НАТО, не иска постоянни американски бази на своя територия. Това обяви по-рано днес шведският външен министър Тобиас Билстрьом.

Той също така добавя, че Стокхолм не вижда причина да разполага ядрени оръжия в страната.

На този фон ръководителят на катедрата по политически науки и социология в Руския икономически университет. „Г.В. Плеханов“, военният експерт Андрей Кошкин, обяснява пред Известия нежеланието на Швеция да разположи постоянни бази на НАТО на своя територия.

„В продължение на 200 години Швеция живя в парадигмата на неутрална държава. Сега тя рязко се присъедини към НАТО, като се намира под влияние на Вашингтон. Що се отнася до прякото взаимодействие с блока, шведите през цялото време участваха в ученията, но като че ли бяха почетен гост, а сега започнаха да им задават въпроси. И така, те подписаха споразумение, което изисква всички 17 бази, които са в Швеция, да бъдат под контрола на Пентагона. Тоест сега Пентагонът ще реши въпроса за разполагането на бази. Освен това ще определи и развитието на военно-промишления комплекс на Швеция“, обясни военният експерт.

Според Кошкин сега може да започнат доста сложни отношения между Стокхолм и алианса, в които ще се наложи да се „пречупи през коляното“ гордостта на шведите и да ги принудят да правят това, което Вашингтон изисква. „Затова недоволството вече започна. Освен това те искат да разположат там и онези бази, които не е изключено да съдържат складове за тактически ядрени оръжия. Така че това е началото на още повече претенции помежду им„, счита той.

Известия припомня, че на 7 март официално влезе в сила протоколът за присъединяване на Швеция към НАТО, а на 11 март шведското знаме беше издигнато в централата на алианса. Шведският премиер Улф Кристерсон zaqwi на церемонията, че „страната се е завърнала към сътрудничеството в областта на сигурността със своите съседи“.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Той му отговори: Пудел, драскащ по вратата в Банкя Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който...

СКАНДАЛ

ПП-ДБ са жертва на неговата ОПГ, която с медии, МВР, служби и парламентарни комисии ги мачка и очерня, само да не вземат много на...

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО