Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АНАЛИЗИ

ЗАДАВА СЕ КАТАКЛИЗЪМ





ЗАДАВА СЕ КАТАКЛИЗЪМ

Усещате ли вибрациите? Внезапното затихване на птичките, внезапната промяна във времето и усещането за изтръпване? Усещането „пред буря“?

Нещата в политиката никога не са случайни. Не са хаотични. Винаги са ПЛАН. За спасение или за унищожение. За запазване на статуквото или за запазване на определени индивиди. За оттегляне и прегрупиране или за бой до последно.

Признаците ги виждаме. Изглеждат ни странно, защото виждаме само горната част от пъзела. Не виждаме цялата картина и замисълът на художника. Но е достатъчно да усетим идеята.

Оставки тихо се сипят като пролетен дъждец. Немислимото стана факт – Цветанът на мисълта, Гуруто на изборите, подаде оставка като депутат. И тъкмо да се зарадваме, го виждаме как още по-дейно участва и се бърка в политиката. Като дори оставя на заден план Главната Мутра на Републиката. Странно? Може би само за неизкушените от политиката наблюдатели. Това е процес.

ГЕРБ се готвят за прегрупиране на силите. Защото този път срещу тях има и външна заплаха. Или по-скоро оттегляне на идеолозите и спонсорите на идеи и политики. Което налага да се опитат да се спасят със собствени сили. Но се сблъскват със собствената им некомпетентност и най-лошото – самонадеяност.

Вероятно около изборите правителството ще подаде оставка, за да остави лошите от БСП да съставят правителство. И ще се отиде на предсрочни избори, защото Нинова такава грешка няма да направи. Дотогава гербавите ще се надяват, че капаните, които са заложили, ще започнат да гърмят /вместо капани, щях да сложа друга дума, ама заради нея блокират/. И служебното правителство да излезе виновно за всичко. И всички медии, политолози и цялото герберско войнство се готви за момента, когато трябва да сринат доверието в опонентите си. И да се върнат на бял кон във властта.

Но този път нещата ще са различни. Не се знае отвъдокеанските стратези какъв план имат за България. Със сигурност той не включва Цецку и Боку. Те са кауза пердута. Тогава кого??? И как?

Въпрос за 100 000, госпожи и господа! Залагайте!

Елена Гунчева









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО