Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

„Народ, който изкачва по горски пътеки хълма, символ на свободата, не може да бъде унищожен“





„Народ, който изкачва по горски пътеки хълма, символ на своята духовна свобода, не може да бъде унищожен! Обичам ви, българи! Да живее България!“ Това написа Ивана Василева, която публикува във Фейсбук снимка как стотиците българи, блокирани на пътя към Шипка, са намерили алтерантивен маршрут през гората, за да качат хълма.

Колона от автомобили се изви в неделя сутринта по пътя към Шипка. Хиляди желаещи да се преклонят пред паметта на освободителите на България се насочиха към Паметника на Шипка и това доведе до километрична опашка.

Полицията затвори пътя към Шипка, след като хиляди българи се опитаха да стигнат до върха и задръстиха с колите си 15-километровия проход.

Проходът беше изцяло затворен за автомобили поради невъзможност да поеме повече превозни средства. Пропускани бяха само автомобили със специален режим на движение, обясни старши комисар Илиян Иванов, директор на Областната дирекция на МВР в Габрово.

Това обаче не отказа стотиците българи, които успяха да качат Шипка по горски пътеки и почетоха паметта на героите, дали живота си за Освобождението, за да ни има нас, за да има България.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ЗАКОН

В комисията за Мартин Божанов-Нотариуса, не казват нищо конкретно за връзки и влияния върху висши държавни служители с групата му, дори на закрито заседание...

ФОКУС

Калина Андролова разговаря с Костадин Костадинов. Акценти от интервюто: – Няма нормален човек в България, който да възприема Русия като заплаха, подчертавам – нормален....

ФОКУС

– За седем месеца Израел причини три пъти повече жертви, отколкото руснаците и украинците, взети заедно, за повече от две години и Израел не...

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

СЛУШАЙТЕ РАДИО