Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ФЕЙСБУК

Фейсбук” заличи профилите на няколко влиятелни крайнодесни личности





“Фейсбук” заличи профилите на няколко влиятелни крайнодесни личности

Американската компания “Фейсбук” премахна окончателно профилите в едноименната си социална мрежа и в “Инстаграм” на няколко крайнодесни личности, съобщи EXPRESS.

Сред тях са конспиративният теоретик Алекс Джоунс, създател на сайта “Инфоуорс”, лидерът на организацията “Нация на исляма” Луис Фарахан, известен с антисемитските си и хомофобски позиции, и крайнодесният коментатор Майло Янопулос.

“Фейсбук” ще премахне всички страници, групи, акаунти и събития, свързани с тях, отбеляза “Франс прес”.

“Винаги сме забранявали хора или организации, които насърчават насилието и омразата, независимо от идеологията”, каза говорител на компанията.

Помолен да коментира заличаването си от социалните мрежи, Янопулос отговори лаконично с имейл: “Вие сте следващите”, предаде “Асошиейтед прес”.

Джоунс реагира гневно във вчерашното си предаване, като заяви, че е жертва на “рекет” от “картели”.

“Да се надяваме, че други видни консерватори ще се застъпят за мен, знаейки, че те ща са следващите, ако не окажем натиск на администрацията на Тръмп да предприеме действия”, написа радиоводещият Пол Джоузеф Уотсън, който също е засегнат от мярката.









Може да харесате

ФЕЙСБУК

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отправи ласкави думи към най-добрия български боксьор Кубрат Пулев след загубата му от Антъни Джошуа....

ФЕЙСБУК

Марк Зукърбърг обяви големи промени във “Фейсбук”, “Инстаграм” и “Уотсап” Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг обяви редица промени в някои от най-популярните интернет приложения...

БЛОГ

Аз съм от момчетата, /вече дядо/, израснали в 90те. Повечето от нас заедно с образованието в институтите, заедно с допълнителните изкуства, които учихме, /не...

БЪЛГАРИЯ

Преди седмица закриха профила ми във Фейсбук. Без никакви обяснения. Post Views: 199

СЛУШАЙТЕ РАДИО