Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПАРИ

ЕС свали тавана за плащания в брой





В целия Европейски съюз се предвижда таван от 10 000 евро за плащания на ръка в частично споразумение, постигнато между страните членки и Европейския парламент за пакета срещу прането на пари. Неговата цел е да защити европейските граждани и финансовата система на ЕС от този тип злоупотреби и финансиране на тероризма.

Задължените субекти ще трябва също така да удостоверят самоличността на лицето, което извършва плащане кеш от 3000 до 10 000 евро. Същевременно страните членки ще могат да въведат и по-нисък таван за плащания на ръка, ако пожелаят. По настояване на евродепутатите ще има и засилено наблюдение на свръхбогатите хора.

Сега задължени субекти са финансовите институции, банките, агенциите за недвижими имоти, дружествата за управление на активи, игралните зали и търговците.

Временното споразумение разширява списъка и включва в него по-голямата част от криптосектора. Доставчиците на криптоуслуги ще бъдат задължени да извършват проверка на клиентите си в случаите, когато те извършват трансакции за 1000 евро или повече.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

От 2029 г. задължени субекти стават професионалните футболни клубове и агенти. Те ще трябва да удостоверяват самоличността на клиентите си, да следят трансакциите и да докладват за съмнителни парични преводи на службите за финансово разузнаване в тяхната държава.

Страните членки обаче ще могат да вадят отборите и агентите от своя национален списък, ако сметнат, че те не представляват риск.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

КОНСПИРАЦИЯ

Politico: Антиизраелските протести в САЩ са платени от Сорос и Гейтс. FOX: Сега ли разбрахте? Антиизраелските протестиращи в университетските кампуси в САЩ получават финансиране...

СВЯТ

Обвиненията са сериозни. Ще дадат под съд ръководството на ЕС Предстоят рокади във властовите структури на ЕС. Не става въпрос само за планираните избори...

ВОЙНА

Терористите в Киев, с подкрепата на Запада, открито се готви за нова атака срещу Кримския мост, каза на брифинг говорителят на руското външно министерство...

СВЯТ

Преките чуждестранни инвестиции в Германия са намалели с 12% за миналата година, тъй като европейската икономическа сила е привлякла по-малко бизнес възможности за чуждестранни...

СЛУШАЙТЕ РАДИО