Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ФОКУС

“Кой”, разчиства мръсното си минало?





  • С Мартин Нотариуса започва серия мафиотски убийства. И Гешев трябва да се страхува
  • Той е от същата група като Петьо Еврото. Мартин Божанов е работил с Иван Гешев и за Делян Пеевски
  • Няма особени вълнения около убийството на Мартин Нотариуса. На хората им е все едно. Нещо там „8-те джуджета“. Само приказват, нищо не се променя.

Само че… Това е знаково убийство, може да последва серия от мафиотски убийства, но не за отмъщение, както се мъчат да насочат заключенията, а за запушване на устата и заличаване на следите. Неговите услуги са били в полза високо нагоре в прокуратурата и политиката. Сега трябва да се страхува и аверите на Нотариуса, и бившият главен прокурор Гешев.

Не е най-важното, че Мартин Нотариуса е участвал в безчет имотни измами, изготвял фалшиви документи, схеми. Че чичо му е първият нотариус с отнети права и осъден, защото за него пък са установили, че има отношение към над 60 имотни измами. Чичо му е арестуван над 10 пъти, осъден е веднъж за дребна сделка, а Мартин Нотариуса откраднал от съда папката с делото на чичо си. Доказано, че той е крадецът. Не е съден. До последно, преди да го убият, се хвали, че е неосъждан. Има свидетелства за фалшификации, рекет, но той е недосегаем, защото работи за силни покровители.

Той е от същата група като Петьо Еврото, който изчезна безследно. Избягал не само от правосъдието. Вече става ясно, че бяга да не го застигне куршум като Нотариуса. А се предполага, че Еврото вече също е убит. Както съобщиха от прокуратурата, за Нотариуса вече били подготвени нещата да бъде задържан и обвинен. И някой е побързал да го „приключи“, за да не се разприказва на разпити и да се разкрият брънки нагоре по веригата.

Основната работа на Нотариуса е, че както Еврото, участва в рекет и корумпиране над съдии и прокурори. Да прекратят, решат, повдигнат обвинения, осъдят, приключат и т. н. различни дела. Като ОПГ за мокри поръчки – да държат тоя в ареста, докато си плати, да решат някое дело в полза на когото трябва – натискат съдията с тоягата и моркова. Нотариуса е съдружник с един адвокат Велимир Атанасов в някои консултантски фирми, които вършат услуги включително на „Инвестбанк”. В някои „дела” участва и адвокат Калин Чанков, друг герой на правосъдието, участвал в различни схеми.

Както си личи по делата им, групата е работила за Гешев, докато е бил главен прокурор, свързани са с него. Гешев препоръчал адвокат Велимир Атанасов на някакъв човек да му помогне да прехвърли дялове от бизнеса си на Гешев-баща. И др. Доверени посредници при заплахите изтъкват пред жертвите още, че Мартин Нотариуса е много близък освен с Гешев, и с Пеевски, да внимават.
Малцина са проговорили публично,

а тези, които проговарят, медиите не чуват гласа им. Ивайла Бакалова направи пробив, като разказа как държат в ареста мъжа й (с когото живее на семейни начала) и искат да си плати, за да го пуснат. Сега тя конкретно казва, че през 2021 г. Мартин Божанов заедно с един адвокат са й предложили да им плати 100 000 евро, за да издействат от Специализирания наказателен (вече закрит) да пусне на свобода арестувания й мъж.

Това, че дадоха думата на Ивайла Бакалова и в Нова тв, трябваше да бъде знак за рекетьорите измамници, че са решили да се отърват от тях. През 2019 г. Нотариуса участва в дело с двама адвокати, с които е съдружник в някои консултантски фирми – Велимир Атанасов и Калин Чанков. За това дело съдията получава заплахи, накрая дори в съдебна зала.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Всъщност първият (известен) случай е от 2017 със съдия от Софийски апелативен съд, за когото са представили фалшиви документи, че иска подкуп чрез вещо лице. Фалшификацията е явна, вещото лице доказва, че не е бил в България, когато са подписани документите. Съдията подава сигнал за престъпление, който прокуратурата услужливо хвърля в коша. Но любезното ГДБОП го вика няколко пъти да го разпитва дали е искал подкуп…

Втория случай е със съдията Владислава Цариградска, районен съд в Луковит. Ще каже някой – дребна провинциална история. Само че, имотният въпрос, който се гледа в съда, въобще не е важен (впрочем, по него е ищца втората съпруга на Нотаруса – и тя участва в схемата). Съдийката е от граждански най-активните съдии, член на управителния съвет на Съюза на съдиите, който пеевските медии наричат „соросоиден”, „грантов“ и го обвиняват в престъпления срещу съдебната власт. Съдийката е наречена в публикации в „Пик” и „Блиц” „метежницата срещу Гешев”, „предвожда пуча срещу Гешев“ (тогава има протести за издигнатата му кандидатура за главен прокурор). Пишат още, че има „лична вражда със Специализираната прокуратура, която е на път да разкрие съмнителните схеми на съпруга й“. Топ-журналистите от жълто-кафявите медии са измислили прякор на съпруга й, баща й бил контрабандист, сестра й имала фирми (под това се разбира престъпление) и т. н. След време тя осъжда „Пик” за клевети, такива дела са трудни, защото като първоизточник се ползват слабо известни сайтове, на които е трудно да се открие собственик и да се осъди. Такава препечатка се появява и в сайта „Афера”, който уж бил разобличител.

В случая заплахите продължават и в съдебна зала,

докато съдията води заседанието. Съдия Цариградска пише до министъра на правосъдието и ВСС. Не се страхува за себе си, а за авторитета и неприкосновеността на правосъдието въобще. Някаква група й обещава публикации в медиите и го изпълнява. Знае се кой мастит политик контролира тези медии в онзи момент.

ВСС разглежда двата случая в открито заседание, съдията и съдийката дават показания пред върховните кадровици на съдебната власт. Предава се на живо онлайн. Нито една телевизия не реагира на изнесеното, а сега ни заливат с новини за Нотариуса.

За пояснение на незапознатите – в НК има текст за оказване на натиск върху служебно лице. Хората, заплашвали съдийката, ги грози затвор до 10 години – наказанието е по-високо за натиск върху съдия, прокурор, митничар и др. Никой не е съден, преписката е прекратена. Защо? На съдийката е назначена охрана в продължение на 6 месеца. Знае се от кого са заплахите. А престъпление няма.

(бел. авт. – Мен лично адвокат Чанков ме е заплашвал, само че пред съдебната зала – „Г-н Бакалов, внимавай да не паднеш от колелото“ – ми каза. Бях дошъл в съда с колело. Той ме съди заради една публикация за банката на Петя Славова, за една измама в съда – виж тук). Има съдии и прокурори, които повече или по-малко са се оцапали. Дори за дребни прегрешения могат да те рекетират. Нотариуса е специалист
– намира компромат за всеки и изнудва

Много дела са решени по този начин. Получава компромати и ги използва. Откъде?

Данните на Бюрото за контрол на СРС показват увеличение в използването им от момента в който идва Гешев. Разрешения за подслушване на съдии са подписвани от шефа на закрития апелативен специализиран съд Георги Ушев. Колко, на кого – те са секретни. Но една проверка сега може да покаже. В резултат за колко от подслушваните е заведено дело, има обвинение? Някой да е чул нещо за множество съдени съдии?

Записите изглежда са използвани по предназначение. Едно разследване може да разплете целия чорап. Но кой да го направи? Пробитият ГДБОП? Или бутафорната организация ДАНС заплатите на агенцията са към 7 млн. на месец, които като общество им плащаме да се правят на важни и да пишат доклади събрани по публикации в пресата.

И в това време съпругата на Нотариуса работи в ГДБОП. Кой луд я държи там? Явила се на конкурс за шеф и го печели. Докато срещу мъжа й има една камара свидетелства за престъпна дейност. Най-напред й отнемат достъпа до класифицирана информация, после я уволняват, като Бойко Рашков става вътрешен министър. Съдът я връща (разбира се) и й възстановява достъпа да секретна информация за организираната престъпност у нас. Можем да си представим какви полезни справки оттам са стигнали до когото трябва. Сега съпругата е в майчинство и не могат да я уволнят.

Ивайла Бакалова казва очевидното за Мартин Нотариуса: „Ако имаше правосъдие, той щеше да жив, но въдворен в затвора“.

Иван Бакалов

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СЕНЗАЦИЯ

Опасна комбинация от политика и хазарт се крие зад стрелбата днес в Арбанаси, при която синът на депутата от ПП/ДБ докопа пистолет и застреля...

БЪЛГАРИЯ

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време на ВИП парти край...

СВЯТ

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това заяви германският министър на...

ВОЙНА

Монтираха “Нежданчик” в Калининград. Руски РЕБ системи ослепяват НАТО Членовете на НАТО можете да вразумите, като ги ударите с чук по челото като бесен...

СЛУШАЙТЕ РАДИО