Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СЕНЗАЦИЯ

Швеция влезе в НАТО и фалира





  • Най-старата централна банка в света, тази на Швеция опря до държавна помощ, за да не фалира

Най-старата централна банка в света Riksbank, централната банка на Швеция, се нуждае от държавна помощ заради капиталов недостиг. Банката има нужда от повече от 7 милиарда долара, за да покрие загубите си.

Когато лихвените проценти се повишиха през 2022 г., Riksbank реализира загуби заради покупките на облигации, които банката преди това беше направила, за да подкрепи икономиката. В резултат на тези загуби банката в момента има твърде малко собствен капитал.

Riksbank се нуждае от капиталова инжекция от почти 80 милиарда шведски крони (7,3 милиарда долара), за да възстанови собствения си капитал до основно ниво, според предварителните резултати от анализ на финансовото й състояние, каза нейният управител Ерик Теден пред парламентарната комисия по финанси, според изявление, цитирано от Bloomberg.

Съобщението за рекапитализацията на Riksbank идва в момент, когато централните банки по света видяха, че активите, натрупани по време на период на ниска инфлация, губят стойност.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

В началото на 2022 г. Riksbank държеше облигации и съкровищни ​​бонове с номинална стойност от близо 1 трилион крони (91 милиарда долара). Банката спря покупките в края на 2022 г. и започна да продава държавни облигации през април миналата година.

В еврозоната загубите от отрицателна преоценка на книжа, закупени в рамките на програмата за количествени улеснения, се усещат най-вече от германската Бундесбанк. Централната банка на Германия освободи изцяло провизиите си за риск и намали резервите си. „Очакваме тежестите отново да са значителни за настоящата година. Те вероятно ще надхвърлят останалите резерви,“ заяви президентът на Бундесбанк Йоахим Нагел на пресконференцията, представяща годишните отчети на Бундесбанк за 2023 г.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СВЯТ

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Китай е поредната демонстрация на изключителната арогантност и жажда за власт на американския елит. Това...

ПОЛИТИКА

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни избори под никаква форма...

ПОЛИТИКА

50-ият парламент ще е по-различен. Вождът на ГЕРБ очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Не знам г-жа Бориславова като какво длъжностно лице се изказва...

БЪЛГАРИЯ

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство Първите череши у нас...

СЛУШАЙТЕ РАДИО