Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Турски ритник за Борисов! Какво следва?





Турски ритник за Борисов! Какво следва?

Борисов подви опашка: „Не смятат, че са виновни. Смятат, че е извадено от контекста”. Това заяви премиерът Борисов след петчасова среща с турския вицепрезидент Фуат Октай.

Срещата беше провокирана от изказване на турския външен министър, че Анкара е повлияла на България за Закона за вероизповеданията.

Борисов потвърждава, че към този момент отношенията са влошени и изрази съжаление за съвместните проекти между двете държави.

„Смятат, че с нищо не са ни засегнали, че е извадено от контекста това, което в България се раздухва. Извадихме сайтовете, пускахме го на живо. И сега продължават да говорят по телефона. Не считам повече за нужно едно и също нещо да говорим. Ако решат, че трябва да си поднесе Чавушоглу извиненията, да го направят. Аз бях неотстъпчив за всички други варианти”, заяви Борисов.

„Никой не ни е оказвал каквото и да е въздействие за Закона за вероизповеданията”.

„Яд ме е, че толкова си влошаваме отношенията. Те не могат да осъзнаят и продължават да твърдят, че това не е натиск, било ситуация. Пет часа обяснявам кое е натиск, кое е ситуация, те твърдят обратното”, допълни премиерът.

„Въпросният външен министър казва, че е оказал натиск, за да се приеме Законът за вероизповеданията – това не е истина”, обясни още Борисов.

„Разбирам ги, че в неделя имат избори, но не по този начин”.









Може да харесате

СКАНДАЛ

Полицията във Велико Търново задържа за срок до 24 часа собственикът на оръжието, с което вчера в Арбанаси беше простреляно 12-годишно дете. Разследващ журналист:...

СКАНДАЛ

ВЪПРОСИ ОКОЛО СЛУЧИЛОТО СЕ Изстрелът срещу детето: Куршум от този тип и такъв револвер, попадайки някъде в стъпалото от близко разстояние, би трябвало да...

СКАНДАЛ

Цунамито “Корал”: Кирил Петков е представил фалшиви документи и в ББР Документите отново са манипулирани от Лена Бориславова След като разследващите журналисти от „Биволъ“...

БЪЛГАРИЯ

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния премиер Димитър Главчев. Той...

СЛУШАЙТЕ РАДИО