Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Полша в прав текст заговори за ликвидиране на Калининградска област!





В случай на конфликт между Русия и НАТО, Алиансът ще „ликвидира“ Калининградска област. Това заяви генерал Валдемар Скшипчак, бившият заместник-министърът на националната отбрана на Полша, цитиран от изданието Rzeczpospolita.

„В случай на конфликт между НАТО и Русия, бъдещето на Крулевската (Калининградска) област ще бъде ликвидирането на тази територия, окупирана от Русия“, отбелязва Скшипчак.

По думите му, ако избухне конфликт, НАТО „няма да позволи“ на Русия да управлява региона и да държи войските си там.

В отговор изявлението на полския генерал, че ексклавът е „окупирана територия“ Калининградските власти го посъветваха да „отвори учебник по история“, а сенаторът от региона Александър Шендерюк-Жидков увери, че Калининградска област е надеждно защитен от силите на Балтийския флот.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Полша напъва: Спешно да се готвим за война с Русия!

 

Полският министър на отбраната Владислав Кошиняк-Камиш заяви пред в. „Супер Експрес“ , че страната му трябва спешно да се подготви за заплахата от война с Русия, предаде ДПА.

Той отговори това на въпрос дали смята за възможно военното поражение на Украйна и последващо руско нахлуване на полска територия.

„Очаквам всеки сценарий и се отнасям най-сериозно към най-лошите от тях. Това е задачата на един министър на отбраната в ситуацията, в която се намираме днес“, посочи Кошиняк-Камиш, като добави, че „не е казал тези думи просто така“, а ги е преценил внимателно.

По думите му подчиненото му ведомство вече е започнало конкретни стъпки за подготовка за заплахата, включително проучване на пропуските в доставките на въоръжение за армията.

Според министъра, въпреки че мащабните поръчки за въоръжение са много важни, индивидуалното оборудване на всеки войник трябва да се разглежда също толкова сериозно.

Полша възнамерява да играе много важна роля в общата отбрана на ЕС, заяви още Кошиняк-Камиш.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

АКТУАЛНО

На 11 май, по оперативни данни, съобщени на брифинг от официалния представител на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков, частите на групировката...

АНАЛИЗИ

Световните медийни прожектори проследиха внимателно визитата на Си Дзинпин в Европа, където китайският лидер беше в Париж, Будапеща и Белград. Това е първата визита...

АНАЛИЗИ

Еманюел Макрон отново е в новините с многократното си предложение, че френски войски могат да бъдат изпратени в Украйна, за да се бият във...

ВОЙНА

Британско-руската война. Лондон избра пътя на ескалацията Великобритания извежда войната с Русия (все още дипломатическа) до напълно ново ниво на ескалация. Тази седмица изпадналото...

СЛУШАЙТЕ РАДИО