Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

В Брюксел са разигравали сценарий за тотален глад в Европа





Правителствата на Европейския съюз участват в сценарии на игри, които симулират и предвиждат глобална продоволствена криза, предава ZeroHedge.

Комбинация от основни фактори, включително войната между Русия и Украйна и въздействието върху доставките на зърно, както и метеорологични явления като Ел Ниньо и Ла Ниня и тяхното въздействие върху производството на соя в Латинска Америка, както и протестите на фермерите срещу ЕС, които възпрепятстваха веригите на доставки за супермаркетите, са причина за тревога, посочват европейски служители.

Bloomberg предоставя подробности за конференция, състояла се в Брюксел миналия месец, която предвижда сценарий на недостиг на храна в Европа от 2024 до 2025 г.

„В продължение на два дни в центъра на Брюксел миналия месец, около 60 правителствени служители от Европейския съюз, експерти по хранителна сигурност, представители на хранителната индустрия и неколцина журналисти се събират, за да се изправят пред вероятността от нещо, което едва се виждаше на радара преди няколко години: пълномащабна продоволствена криза“, съобщава Bloomberg.

В съобщението се отбелязва забележителния факт, че един континент, който се откроява като един от най-добре подсигурените с храна региони в света, сега е се занимава с стрес тестове на хранителната си система.

Някои от сценариите, представени на участниците в събитието със симулации миналия месец, включват неуспешна реколта, спад в износа на палмово масло, криза с торовете, размирици по улиците, след като недостигът на храна удря местните производители и насочване на народния гняв срещу елитите и корпорациите.

Що се отнася до „решенията“, интересно е, че на участниците в конференцията е казано (или по-скоро се предлага), че населението ще трябва да бъде лишено от месо, посочва ZeroHedge.

„Ден втори започва със сесия по осъзнаване, преди да се съсредоточим върху политическите предложения и всякакви заключения“, пише Bloomberg за срещата, като добавя: „Има малко възражения срещу идеята, че диетите трябва да се пренасочат към по-здравословни варианти и да се ограничи месото. Повдигат се въпроси за това как най-добре да се управляват хранителните резерви и да се наблюдава нивото на запасите.“

Кой е този, който ще „управлява“ хранителните резерви, е интересен и вероятно плашещ сценарий, който също можем да си представим, завършва материалът на ZeroHedge.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

АКТУАЛНО

На 11 май, по оперативни данни, съобщени на брифинг от официалния представител на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков, частите на групировката...

АНАЛИЗИ

Световните медийни прожектори проследиха внимателно визитата на Си Дзинпин в Европа, където китайският лидер беше в Париж, Будапеща и Белград. Това е първата визита...

АНАЛИЗИ

Еманюел Макрон отново е в новините с многократното си предложение, че френски войски могат да бъдат изпратени в Украйна, за да се бият във...

ВОЙНА

Британско-руската война. Лондон избра пътя на ескалацията Великобритания извежда войната с Русия (все още дипломатическа) до напълно ново ниво на ескалация. Тази седмица изпадналото...

СЛУШАЙТЕ РАДИО