Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БАНКЕРЪ

Deutsche Bank изхвърля хиляди на улицата





Deutsche Bank AG съкратщава 3500 работни места през следващите години, тъй като главният изпълнителен директор Кристиан Севинг се стреми да изпълни обещанието си да повиши рентабилността и да върне повече пари на акционерите, пише Bloomberg.

Съкращенията, повечето от които са на второстепенни длъжности, са част от мерките за намаляване на разходите, които базираната във Франкфурт банка обяви по-рано. В четвъртък кредиторът подробно описа съкращенията, тъй като повиши средносрочната си цел за приходите и заяви, че ще върне 1,6 млрд. евро на инвеститорите през първата половина на тази година, включително чрез обратно изкупуване на акции на стойност 675 млн. евро.

Севинг увеличава усилията си за повишаване на цената на акциите, която до голяма степен се задържа на дъното, откакто той пое управлението, тъй като се стреми да играе по-активна роля в банковата консолидация в Европа. След като се възползва от повишаването на лихвените проценти през изминалата година, сега той трябва да се бори със забавянето на търговията, високата инфлация и инвестициите за коригиране на неправилния контрол.

Резултатите на банката за четвъртото тримесечие илюстрират това предизвикателство. Въпреки че приходите се повишиха с около 5% спрямо година по-рано, банката не успя да отговори на прогнозите на анализаторите заради по-слабите от очакваното резултати на гигантския отдел с фиксирана доходност, където приходите от търговия нараснаха с около 1%. Германският кредитор все пак надмина средния спад от 9,7% на Уолстрийт.

Подобрената перспектива на Deutsche Bank контрастира с френския съперник BNP Paribas SA, която понижи целите си за представяне за 2025 г., позовавайки се на фактори, включително прекратяването на плащанията по резервите от страна на Европейската централна банка, и регистрира спад в печалбата за четвъртото тримесечие, воден отчасти от законови разпоредби.

През четвъртото тримесечие хонорарите на Deutsche Bank за консултации по продажби на акции и облигации, както и за поглъщания, нарастват с 56%. Германският кредитор заложи на възстановяването на сделките с придобиването на Numis Corp. през миналата година – първото голямо придобиване под ръководството на Севинг.

Кредиторът заявява, че сега цели приходи от 32 милиарда евро до 2025 г., след като надмина собствените си очаквания през последните две години. При положение че нетният лихвен доход се очаква да намалее през тази година, тъй като централните банки обмислят намаляване на лихвите, голяма част от амбицията за увеличаване на приходите се основава на този бизнес, както и на звеното за търговия.

Разходите бяха по-ниски от очакванията на анализаторите, след като през последните години Deutsche Bank реализира около 900 милиона евро спад в разходите – част от програма за 2,5 милиарда евро. По-рано кредиторът посочи, че планира да съкрати работни места, за да помогне за спасяването на оставащите 1,6 милиарда евро, въпреки че не беше дал точен брой до четвъртък.

Банката потвърди, че планира да преизпълни обещанието си да върне 8 млрд. евро на акционерите в рамките на няколко години. Обещанието за разпределение е част от усилията на Севинг да повиши стойността на акциите, след като възстанови ръста на приходите и рентабилността при радикално преструктуриране на кредитора.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ФОКУС

– За седем месеца Израел причини три пъти повече жертви, отколкото руснаците и украинците, взети заедно, за повече от две години и Израел не...

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната “помощ” (финансиране на войни) на...

ПОЛИТИКА

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации Непосредствено преди разпускането на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО