Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Жега около Арабаджиеви: Атакуваха техни ятаци в Пловдив





Екшънът около арестуваната в Барселона фамилия Арабаджиеви се пренесе с пълна сила в Пловдив. В Града под Тепетата днес се проведе операция на Специализираната прокуратура срещу техни приближени, за които се подозира, че са им помагали в данъчните афери.

Магистратите претърсват апартаментите и офисите на приятелите на Ветко и Маринела в търсене на доказателства срещу данъчната система на държавата. От сградите на „Захарен комбинат“ АД – Пловдив са иззети мобилни телефони, компютри, пълномощни и документи, свързани с офшорна собственост.

Припомняме, че Арабаджиеви бяха арестувани на 7 март в Барселона в имението на известния столичен играч Георги Семерджиев-Жоро Шопа. Няколко дни по-късно двамата са били преместени в Мадрид и изправени пред дежурен съдия от Аудиенсия насионал. Съдията – Сангято Педрас, е разпоредил да останат зад решетките до делото по екстрадицията им. Ако испанските власти допуснат екстрадицията им, Арабаджиеви ще бъдат изправени пред българската специализирана прокуратура, която ги издирваше близо половин година с Червената бюлетина на Интерпол. От няколко месеца техния син Вълчо Арабаджиев се намира в ареста, след като Апелативният специализиран съд отмени пускането му под парична гаранция от 20 000 лева, която бе определена от първата инстанция.









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО