Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОНСПИРАЦИЯ

Наш плувец е шестият задържан в Англия българин





Тихомир Иванчев залюбил рускиня и хоп – станал шпионин

В Обединеното кралство 38-годишният Тихомир Иванов Иванчев бе официално обвинен в заговор за събиране на информация, която може да навреди на „сигурността и интересите на държавата“. Българинът е смятан за шести член на шпионска клетка, работеща за Русия, предаде за БНТ.

Тихомир Иванчев, който е от западния лондонски квартал Актън и има информация, че разполага със собствен дизайнерски бизнес, се яви днес лично в Уестминстърския магистратски съд, където потърди самоличността си. Той ще остане за постоянно в ареста след като му бе отказано пускане под гаранция. Иванчев бе обвинен, че е част от организирана мрежа за наблюдение на хора и места в полза на руската държава.

Следващото му явяване в съда е насрочено за 15 март.

Иванчев бе арестуван на 7 февруари като част от воденото разследване от Отдела за борба с тероризма на столичната полиция срещу петима други български граждани. Това са Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Картин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова, които ще бъдат изправени отново пред Централния наказателен съд – „Олд Бейли“ на 28 октомври. Всички те бяха арестувани преди година.

Арестът и евентуалната му шпионска дейност са най-коментираната тема в софийските басейни, където името на Тихомир Иванчев говори много. В периода около 2005 – 2010 г. той е най-голямата надежда на българското плуване. Името му остава в сянката на Петър Стойчев, който по това време печели почти всички световни състезания на маратонските дистанции в плуването. Почти винаги не само в България, а и по света, Иванчев е сред призьорите и всички го виждат като наследник на легендарния Петър Стойчев.

Очакванията към него са дори още по-големи, защото за разлика от Стойчев, който е специалист на много дълги дистанции в открити води, Иванчев се справя добре и с олимпийските дистанции 800 и 1500 метра. Иванчев дори печели олимпийска квота за България, което се случва изключително рядко.

Върхът на кариерата му е през 2007 г., когато Петър Стойчев печели Гранд при сериите в плувния маратон, а Тихомир се класира трети. Класирането на двама българи в челната тройка на най-престижното състезание в техния спорт тогава е отчетено като едно от най-важните спортни събития за България.

По това време Иванчев живее с друга голяма надежда на българското плуване – националната рекордьорка и седемкратна републиканска шампионка Иванка Моралиева. Тихомир обаче се влюбва в рускиня и започва да тренира в руския национален отбор, заедно с нея. Въпросният руски национален отбор прекарва само част от времето си в Русия, а през по-голямата част от годината е на състезания и тренировки в различни страни по света.

От години има съмнения, че голяма част от руските отбори се ползват като прикрития за шпионска дейност. Предполага се, че именно това е породило и съмненията към Иванчев.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната “помощ” (финансиране на войни) на...

ПОЛИТИКА

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации Непосредствено преди разпускането на...

СВЯТ

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на международни отношения, основана на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО