Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

EXPRESS TV

Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток





Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. След атентата в “Крокус” залозите рязко се вдигнаха

“Наблюдаваме събития без прецедент в човешката история. Става дума за бъдещето на човешката цивилизация. С терористичния акт в Подмосковието беше премината една драматична точка на пречупване.” Това заяви социологът и геополитически анализатор проф. Иво Христов в предаването „Не се страхувай!“ с водещ Васил Василев по телевизия Евроком.

Той е на мнение, че историята никога не се повтаря. „Първо, ние никога не сме имали такова нещо в миналото като глобализиран свят. Следователно конфликтите, които в момента се разграничават и се разгръщат, имат глобално измерение. Те могат да се развиват в конкретни точки, физически и географски – Украйна, Близкия Изток. Но те имат измерения, които са глобални, планетарни.“

„Второ, става въпрос за бъдещето на човечеството и на човешката цивилизация, и за това в каква форма тя ще продължи. Залогът е огромен“, продължава социологът.

„На трето място, ясно е, че залогът е дали досега управляващите и господстващи сили в света ще продължат своето господство в сегашните или в други форми, или това господство ще бъде редуцирано, или пък направо премахнато. Ако това е така, кои ще го направят, в каква форма и какво ще последва след това?“, казва Иво Христов.

Според него се намираме в етап на приключване на старата епоха, докато новата още не е дошла. „Намираме се някъде в междуцарствието“, обяснява проф. Христов.

“След атентата в Подмосковието светът наистина не е същият. Една драматична точка на пречупване беше премината“, отбеляза проф. Христов и поясни:

„Езикът е само външна демонстрация на промяната на отношението, промяната на организацията и промяната на начина, по който въобще Русия оттук нататък ще процедира в ситуацията, в която се намира. Мисля, че ни чакат много тежки времена, военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Досега той беше действително удържан в рамките на конфликт с ниска и средна интензивност.“

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

По думите му оттук нататък залозите рязко са се вдигнали.

„Има едно високомерие и самочувствие в част от тези, които се смятат за елита на света. Те смятат, че всички козове се намират в техния ръкав, че разполагат с целите необходими ресурси и информация, воля и организация за налагане на тяхната визия за света. Смятат, че държейки средствата за масова информация, те държат картините на света и могат да ги налагат безнаказано на целия останал свят и в този смисъл са безнаказани. Нищо такова няма да има. Ето защо това самозабравяне на част от управляващите и световни елити в света в момента ще ни излезе през носа не само на нас, но и на тях“ коментира проф. Иво Христов.

„Няма да има недосегаеми“, категоричен е анализаторът.

“Израстнаха няколко поколения инфантилни хора. Огромна част от благоденствието на Европа не е тяхна заслуга, а на поколенията преди тях, които са рискували живота и здравето си, които са били предприемчиви, кото са били жестоки – които са заграбили и завоювали голяма част от света, но които са имали качеството да го направят. Тези паразитират върху резултатите на техните предци. Те си мислят, че този прекрасен свят им се дължи. И за секунда не могат да си представят, че тй може да приключи буквално. Мислят си, че това са страшилки. Нямат морално-волевите качества, защото са израстнали генерации, на кото най-големият им проблем е къде точно ще си изкараме отпуската това лято. Това е драмата на тези хора, които не си дават сметка, че безплатно е само сиренето в капана за мишки”, каза проф. Иво Христов. Според него “това не са хора, които могат да изнесат жертви, да воюват” и затова, например, най-големият противник на връщането на задължителната казарма във Франция е френският гнералитет. Висшите военни си дават сметка, че ако това стане ще ддат оръжие на 40% мигранти и техни наследници, които могат да го обърнат срещу страната, която ги е подслонила.

Заради това последните войни, кото води Запазът са прокси войни, посочи той. И припомни, че в Първата световна война са унищожен 45% от аристокрацията на Великобритания и затова тази война на Острова се нарича и до днес Великата война. Французите пък са толкова съкрушени от Първата световна война, че във Втората се предават за 40 дни.

България закономерно се движи към своя финал, смята още анализаторът. Според него обществото се е несъстояло както по върховете, така и долу. Но българите имат здрав скептицизъм, изтъкна проф. Христов. “Ние сме аташирани към голямата база в Констанца (на НАТО) и втората голяма база – в Александруполис. Ние сме важна транзитна територия. Това сме вече ние. Ние приключихме нашето държавно съществуване дори като полунезависима държава. А какви негодници са командировани да изпълняват тази непосредствена задача (на управлението) е подробност от пейзажа и въпрос на репертуар на театъра”, продължи проф. Христов.

Запитан сменя ли се сценаристът, той отговори: “Има усещане за прехвърляне на отговорности от главния сценарист на подизпълнител. Този подизпълнител в момента трябва да отговаря за “реда и тишената на територията”, както се е казвало едно време в Османската империя. Но според мен и той се е видял в чудо. Но великите сили толкова ни презират, че им е все тая качеството на персонала, който ще изпълнява задачата. Стига задачата да бъде изпълнена.”

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ФОКУС

Калина Андролова разговаря с Костадин Костадинов. Акценти от интервюто: – Няма нормален човек в България, който да възприема Русия като заплаха, подчертавам – нормален....

ФОКУС

– За седем месеца Израел причини три пъти повече жертви, отколкото руснаците и украинците, взети заедно, за повече от две години и Израел не...

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната “помощ” (финансиране на войни) на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО