Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

НОВИНИ

Най-важното за деня, 3 април





Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 3 април.

ПРОТЕСТ ЗАРАДИ “АПАРТАМЕНТГЕЙТ” ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Утре, 4 април, от 16:00 часа пред Министерския съвет ще има протест заради сагата “Апартаментгейт”, става ясно от събитие, публикувано във Facebook. Организатори на протеста са Гражданско движение “Боец”, Асоциация за свободно слово “Анна Политковская”, движение “Ние гражданите”.

УТРЕ ЕП ЩЕ ГЛАСУВА ПАКЕТ “МОБИЛНОСТ” В ПЛЕНАРНА ЗАЛА

Европейският парламент насрочи за четвъртък в 12.00 ч. българско време гласуването на над 1000 предложения за допълнения към внесените законопроекти за пакет “Мобилност” промяна на правилата за дейността на превозвачите. Депутатите не приеха предложението на българските си колеги гласуването да бъде отложено.

ЗАХАРИЕВА ЗА ОБЯСНЕНИЯТА НА ТУРЦИЯ: СТРАНЕН НАЧИН ЗА ИЗВИНЕНИЕ

Странен начин на извинение. Така външният министър Екатерина Захариева нарече опитите на Анкара да обясни, че турският й колега Мевлют Чавушоглу не е имал предвид, това което се появи в медиите, а именно – изказването му за намеса в нашите работи.

БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА 470 МЛН. ЛВ. ЛИХВИ, ЗА ДА ПОЛУЧИ ГАЗ ОТ “ТУРСКИ ПОТОК”

България ще плати около 470 млн. лв. лихви за изграждането на инфраструктурата към газовия хъб “Балкан”, по която ще тече газ и от “Турски поток”. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на изслушване в парламента.

ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: БЕЗ ИЛИ С МАЛКО СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ, АКО НЕ ХОДИШ НА УЧИЛИЩЕ ИЛИ НА РАБОТА

Парламентът засега не прие получаването на социални помощи задължително да е обвързано само ако децата редовно ходят на училище или предучилищни занимания. Вместо това бяха приети два законопроекта, в които има повече условия що се отнася до социалните помощи.

ОКОНЧАТЕЛНО: СЪДЪТ НЕ ВИЖДА ПРОБЛЕМ ЗА НОВА МОЩНОСТ В АЕЦ “КОЗЛОДУЙ”

Петчленен състав на ВАС отхвърли жалбите срещу ОВОС за изграждане на нова ядрена мощност на площадка 2 на АЕЦ “Козлодуй”, като решението е окончателно.

ПРЕЗИДЕНТЪТ СВИКВА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ ЗАРАДИ “АПАРТАМЕНТГЕЙТ”

Президентът Румен Радев свиква заседание на (Консултативния съвет за национална сигурност) КСНС, посветено на борбата с корупцията по високите етажи на властта. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

МЪЛЧАНИЕ ЗА ДОХОДИТЕ НА ЦВЕТАНОВ СЛЕД ПРОВЕРКА И УСТАНОВЕНО ГОЛЯМО НЕСЪОТВЕТСТВИЕ

Темата с това какво имущество, какви доходи и какво от всичко това е законно що се отнася до втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов продължава да е водеща в доста медии, макар и вече да не говорим за всички, особено за някои от най-големите телевизии.

ЦИК ОБЯВИ ПОРЪЧКА ЗА МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ, ЩЕ СА ПОД НАЕМ

Централната избирателна комисия пусна обществената поръчка за доставка на 3000 машини за гласуване на европейските избори на 26 май. Според решението устройствата ще бъдат наети, а се предполага, че цената ще е максимум 7,5 млн. лв. без ДДС, но това не е официално потвърдено от ЦИК, съобщава в. “24 часа”.









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО