Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times
rumen-radev-boiko-borissov
rumen-radev-boiko-borissov
rumen-radev-boiko-borissov

АКТУАЛНО

Борисов в отговор на сваленото доверие от президента Радев





По време на инспекция на строежа на водопровода от Мало Бучино към Перник премиерът Бойко Борисов, придружен от  министъра на икономиката Емил Караниколов,отговори на сваленото доверие към кабинета от страна на президента Радев по следния начин:

“Аз съм свалил доверието в президента Радев още през декември. Още тогава казах, че г-н Радев за мен не е президент, като обединител, защото разединява нацията. И се аргументирах, че той говори това, което БСП и ДПС говорят.Той не ни е избирал. Все едно да кажа, че свалям доверието от кмета. Това е пряка намеса в независимостта на властите, обрат на това, което винаги е говорил. Откъде накъде ще се коментира едно управление на няколко политически партии. Явно е, че проблемите, които има с прокуратурата, от които сме се дистанцирали.”

Борисов допълни като посочи ГЕРБ като водеща политическа сила в страната според социологическите агенции.

“Той е на настроения – само преди няколко дни даде висока оценка на правителството. Нямаме допирни точки, освен събранията на Консултативните съвети по национална сигурност, на които нищо не се коментира. Той днес говори днес за водоснабдяването – нима кмета Владимиров не обясни, че повече от 70 г. неговата партия нищо не е правила”, каза още Борисов.

Борисов изтъкна, че не се чувства ощетен, тъй като Радев никога не му дал доверие, което да свали.

“Сигурно е опасно да се атакува прокуратурата, затова се търси друг враг” коментира Борисов относно предполагаемата връзка между разкритията на прокуратурата за Радев и днешното му изявление.

“Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент, напротив – обратното. Изкарвам си мандата и ще си се занимавам с партията. Радев иска да отклони атаката върху мен и правителството, защото е по-изгодно, вместо да обяснява какво е правил – защо днес избра днес да е момента?”, попита Борисов.

“В целия ми съзнателен живот, особено в последните 20 години като главен секретар, като кмет, като премиер по 20 часа съм в услуга на хората. И днес съм тук, защото искам на тези хора да им се помогне, да им се свърши работа. Какво щеше да помогне, ако не го правим. Съжалявам, че си е изпуснал нервите. Проблемът му не е с правителството. Проблемът му е и зависи от други институции”, обясни премиерът.

Борисов бе попитан дали проблемът на президента е по някакъв начин свързан с КПКОНПИ още от времето на предходния шеф Пламен Георгиев. В отговор той заяви, че „не иска да слуша”.

“Нито съм слушал, нито искам да участвам. Напротив. Ако тогава някой ме беше попитал, щях да кажа, че всеки за любимата жена е готов да направил нещо и да го оневиня да себе си. Виж, началника на кабинета му, където си пуска есемеси, Митко… И сутринта да ми дава оценка, келеш такъв, той ми дава оценка, него го гледах сутринта. Ще си пуска есемес… Аз за един есемес, хем тогава бях разговарял с г-н Панов, отидох лично във ВСС да се обяснявам ме направиха на луда калинка, а той си привиква прокурорите, когато има разследване. Това е проблемното според мен. И сега те търсят противопоставяне с правителството”, сподели още премиерът.

На въпрос дали има пряка връзка между записите, разпространени от прокуратурата, и изявлението за сваляне на доверието от кабинета, премиерът каза: ” Явно да. Прокуратурата е опасно да атакуваш. И затова си търси друг враг, за да отклоняваш… И ето вие, като някакви мисирки тичате и… Това правите….”

Изказването на премиера предизвика реакция на журналистка, която изявява мнението, че подобни квалификации не могат да бъдат поставяни.

“Ми какво ме гоните като….”, казва Борисов.

Друга журналистка допълва изречението на Борисов, че “… ви гоним, защото сте премиер на държавата и трябва да коментирате, когато има позиция на президента”.

“Аз съм свалил доверието в президента Радев още през декември. Ето това е официалната ми позиция”, каза премиерът.



“Извинявам се за мисирките, не сте мисирки. Беше малко прекалено”, каза още Борисов.

Връщайки се към водопровода Бойко Борисов разкри, че по обекта работят 7 багери, които вече са изкопали километър и половина.

Ръководителят на строителния обект допълни, че ще бъдат увеличени смените, за да бъде изпълнено всичко в срок. “По наши изчисления – 45 дни”, каза ръководителят на обекта.

“Хората като видят, че се прави – не се сърдят. Сърдят се като видят, че не се прави – не ги подценявайте хората”, заключи премиерът.









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО