Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times
corona-virus
corona-virus
corona-virus

АКТУАЛНО

Коронавирусът – истинска заплаха или поредният изблик на хипохондрия!





 Цялата човешка популация чувства заплахата от новата болест.

Тази заплаха обаче изглежда толкова сериозна именно заради преувеличаването от страна на медиите, за които нов вирус е любима тема. Примерите са много – първо беше лудата крава, след това птичия и свинския грип, накрая и Ебола.

Факт е, че нов вирус, непознат както за медицинските спрециалисти, така и за имунната ни система носи опасност. Сравнен със заболеваемостта и смъртността на познатите щамове грип обаче, коронавирусът всъщност изглежда безобиден. Това твърдят и от Световната здравна организация (СЗО).

„Не се намираме в пандемия“

Казва д-р Силвия Бриан, директор на отдела по Борба със заразни болести на СЗО. Вирусът е приет за епидемия в няколко области по света, но според д-р Бриан
 

„СЗО може да се справи с тези епидемии на локално ниво чрез подходящите мерки за предотвратяване на разпространението на болестта.“

Всичко това ни говори, че предвид взетите мерки от страна на СЗО и местните власти в Китай, можем да бъдем спокойни за здравето си.

Не идва краят на света, нито ще бъде унищожена човешката раса, каквато паника се опитват да насадят у населението повечето новини.









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО